Hannes Carlsson Lundholm kom loss på kanten och följde Filip Påhlssons råd – 6–2 satt i krysset. Foto: Jörgen Johansson
Hannes Carlsson Lundholm klappas om av glada lagkamrater efter 16-åringens första mål i ettan. Foto: Jörgen Johansson

16-åring tog chansen när Röke målfestade

Röke IBK radar upp målkalasen. Hemmamatchen mot Landskrona sprang iväg till hela 10–5.
I hemmalaget gjorde 16-årige Hannes Carlsson Lundholm sitt första mål i ettan.
– Skönt att få det avklarat, säger Tyringegrabben och ler brett.

Filip Påhlsson har varit stekhet de tre första matcherna. Men mot Landskrona stod målkungen vid sidan av planen – med halsont.
Det hindrade inte Röke från att bjuda på ännu en målfest.
Allra roligast? 16-årige Hannes Carlsson Lundholm som lämnade Qpoolen med ett mål och en assist. Och faktiskt hade den krasslige Påhlsson ett litet finger med i spelet…

Den unge Rökeforwarden spelade halva bortamatchen mot Olofström. Mot Landskrona blev det 60 minuter. 16-åringen tackade tränare Ehnberg för chansen genom att göra 6–2 halvvägs in i den andra perioden.
– Jag fick tips från Filip att jag skulle skjuta på första så jag fick ju skjuta den där då, avslöjar Hannes och utvecklar:
– Vi snackade om att vi skulle ligga längre ner så att vi kunde kontra istället för det funkade inte riktigt i uppspelen. Så Måns (Andersson) bryter bollen, slår upp den och så kommer jag förbi deras back och sedan är jag helt ren mot mål och skjuter i första.
Klockrent i krysset.

Ett snyggt förstamål?!
– Ja, det tycker jag.

Vad hoppas du på framöver?
– Att jag får förtroende att spela mer så att jag kan bidra.

Matchen i övrigt då? Jo, Röke kontrollerade från start till mål i en match där framspelningarna var väl så vackra som målen.
Henrik Ehnberg ställde en framtidsfemma på fötter med backparet Måns Andersson, 20, Mika Jokikokko, 20, och en kedja bestående av Hannes Carlsson Lundholm, 16, Jimmie Nordström, 19, och Fabian Rönningdal, 18.
Och framtidsfemman klarade sig bra.
Men det var det äldre gardet med Niklas Larsson, Jimmy Malmgren och Zoltan Veszpremi som gav Röke ett försprång med 4–2 efter den första perioden och 7–3 efter den andra.

I tredje perioden hade Alexander Ehnberg tonvis med energi kvar – och en måltörst som behövde släckas. 8–4 kom efter en sololöpning från egen planhalva med en läcker avslutning. 9–4 sprätte han in från högerkanten.
Henrik Ehnberg räknade in fjärde raka trean:
– Alla gör ett bra jobb. Men det är en jättetråkig match egentligen. Landskrona bjuder inte upp till något jättehögt tempo och så var ju golvet glashalt. Jag vet inte vad som har hänt här. Men det var skönt att vinna, säger Röketränaren.

Du är inte helt nöjd?
– Vi vill mer och det är en skön inställning från alla. Så det är inte bara tränaren som gnäller, säger Ehnberg med ett snett leende.

×