Svenska mästare. Foto: TT
MFF är svenska mästare. Foto: TT
Guld! Läsarbild.
2-1 till MFF i andra halvlek. Foto: TT
Foto: TT
2-1 till MFF i andra halvlek. Foto: TT
1-0 till IFK Norrköping efter första halvlek. Foto: TT

MFF säkrade 20:e guldet

Malmö FF är svenska mästare i fotboll för 20:e gången.
På Östgötaporten i Norrköping säkrades SM-guldet efter en riktigt bra andra halvlek, värdig ett mästarlag.
MFF vann med 3-1 efter mål av Carlos Strandberg, Lasse Nielsen och Anders Christiansen.

– Härligt Förra gången satt jag på bänken, men nu fick jag vara med mitt i smeten. Svårt att jämföra mina SM-guld, men klart att det är speciellt att det är det 20:e. Det har vi velat ha länge, sa Markus Rosenberg till C More efter sedvanlig planstormning.

Efter den första halvleken i Norrköping såg det emellertid inte ut som om Malmö FF skulle säkra SM-guldet under måndagskvällen.

Förutom ett par vassa skottlägen de första sex minuterna, av Erdal Rakip och Carlos Strandberg, skapade MFF inte särskilt mycket och imponerade dessutom inte alls spelmässigt.

Läs merHär är MFF:s alla guldlag

I den nionde matchminuten kom David Moberg-Karlsson helt fri i central mittfältsposition. MFF:s defensiva organisation brast helt och Moberg-Karlsson fick ett fint skottläge. Johan Dahlin i Malmö FF.s mål var chanslös på den väl placerade projektilen och så stod det 1-0 till IFK Norrköping.
MFF skapade ytterligare ett par halvchanser och ville dessutom ha straff i slutsekunderna av halvleken när Oscar Lewicki gick omkull i straffområdet. Men domaren vinkade avvärjande och något MFF-mål blev det inte under de första 45 minuterna.

Till den kom MFF ut som ett helt nytt lag, med högre fart och intensitet och offensivlust. Det ledde nästan omgående till 1-1 efter det att Carlos Strandberg gjort sitt allra första allsvenska mål för de himmelsblå, för dagen dock klädda i svarta tröjor

2-1 gjorde Lasse Nielsen på en snygg skarv efter hörna i den 60:e minuten. Även för Nielsen var det första MFF-målet.
Med knappa tio minuter kvar i matchen gjorde så Anders Christiansen 3-1. Ett riktigt snyggt solomål.

– Hur skönt som helst och vi ser ju hur mycket det betyder för fansen. Klart mitt skönaste guld, sa Lasse Nielsen som vann SM-guld i sitt tredje land.

– Nu ska vi bara se till att fira det här ordentligt!

Markus Rosenberg avslöjade att resan hem till Malmö får vänta.

– Vi firar här i Norrköping i kväll så får vi ta och fira i Malmö i morgon, log Rosenberg som stortrivdes i havet av fans.

Tisdag kväll klockan 18 firas guldet på Swedbank Stadion.

×