Annons

IFK Osby kvalföll i Staffanstorp

Sport IFK Osby hade ett utmärkt läge att koppla greppet om kvalgruppen till trean. Men istället blev bortamötet med Staffanstorp ett svidande bakslag sedan hemmalaget vunnit med klara 3–0, halvtid 1–0.
Sport • Publicerad 16 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

– Vi gör ingen bra match och det var synd i det här läget, menade IFK Osbys tränare Mattias Nilsson.

– Vi får också en usel start på matchen.

Annons

Det hade inte gått mer än en kvart när Staffanstorps tremålsskytt Daniel Nilsson slog till för första gången den här dagen.

Efter målet kom dock gästernas bästa sekvens den här lördagen. Under en 20-minutersperiod fick Osby igång spelet och skapade några riktigt bra målchanser utan att få utdelning.

– Där borde vi nog gjort något mål för att kunna vinna den här matchen, ansåg också Mattias Nilsson.

Om första halvlek inletts illa för Osby blev det andra ännu värre. Redan efter fem minuter hade Daniel Nilsson hittat rätt igen bakom Zakaria Abdulrazek i Osbymålet.

– När Staffanstorp också gör ett tredje mål efter 20 minuter av halvleken var den här dagen förstörd för oss, ansåg Osbytränaren som för dagen var mest nöjd med sin mittback Linus Persson.

Förlusten betydde försämrade chanser för Nilsson & co att vinna kvalgruppen men Osbylaget har långt ifrån gett upp chansen att bli etta.

– Vi får avvakta lite andra resultat och sedan försöka vinna vår match i Malmö nästa helg, sa Nilsson.

– Då blir det i alla fall spel på konstgräs – planen i Staffanstorp var riktigt dålig men det var ju lika för bägge lagen.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons