Annons

Lönsboda reste sig och vände

Sport Efter en tung start och 1–3-underläge vaknade Lönsboda IBK till liv och det med besked. Till slut blev det seger med hela 9–4 hemma mot Lomma.
Sport • Publicerad 16 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

– Vi står upp för varandra, ingen sticker ut eller gör något dumt utan vi håller oss till vår gameplan. Detta är en riktig krigarseger, säger Lönsbodas tränare Mattias Pettersson.

Lönsboda har inlett säsongen med tre raka förluster och därför var matchen mot Lomma inte minst psykologiskt viktig.

Annons

Men det var Lomma som öppnade starkast och efter fem minuter av första perioden stod det redan 0–2 till gästerna.

Mattias Andersson reducerade men tidigt i andra perioden gjorde Lomma 1–3.

– Trots att det står 1–3 känns det som att vi har mer kraft. Vi kommer till mycket lägen men de har en duktig målvakt, säger Mattias Pettersson.

Innan perioden var över var det kvitterat och på tolv minuter i tredje perioden gjorde Lönsboda sex mål till.

André Svensson såg som vanligt till att sätta sina lägen och stod för tre mål och en assist. Bakåt var Karl Rosholm och Martin Nilsson ett stabilt backpar.

– Rent moraliskt är det viktigt, Lomma är ett lag som vi skall kunna slå och det här visar att vi kan vara med och kämpa i tabellen, säger Mattias Pettersson.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons