Olofsson klar för Lönsboda

FOTBOLL

Efter tre år och två uppflyttningar med Sibbhult tar Mikael Olofsson nu över Lönsboda GoIF:s herrlag.
– Det är en välskött förening med bra organisation runt omkring som vill ta sig uppåt, säger han.
– Det är väldigt många som har hört av sig, både herr- och damlag, och det är roligt. Men jag gick på magkänslan och Lönsboda kändes rätt, säger den nye Lönsbodatränaren.
Lönsboda spelar i division 6 och föll i år i kvalet uppåt (läs mer om det i morgondagens tidning). Mikael Olofsson kommer att ersätta den avgående Tenny Persson.
– Man skall kanske inte gå ut och säga att vi skall vinna serien direkt. När en ny tränare kommer in med nya idéer är det viktigt att bygga upp från grunden. Jag var tre år i Sibbhult och det var väl egentligen först i år som allt föll på plats, säger Olofsson.
Många överraskades när årets division 6-segrare Sibbhult meddelade att de skulle ta in en ny tränare. Inte minst Mikael Olofsson själv. Anledningen – ett styrelsebeslut på att inte ha en och samma tränare mer än tre år.
– Jag hade ingen aning förrän de sade det till mig fyra–fem omgångar från slutet och spelarna visste inte heller om det. Lite besviken är man, jag borde fått veta det när jag tog anställningen, säger Olofsson.
– Innan den här säsongen fick jag en förfrågan från en klubb lite högre upp men tackade nej. Hade jag vetat om detta hade jag kanske fått fundera om, fortsätter han.

×