Hotade döda man med kalashnikov

Kristianstad Två män, 24 och 34 år döms till fängelse i tio månader respektive ett år och fyra månader för flera brott som de begick i våras.

Bland åtalspunkterna återfinns bland annat misshandel, grovt olaga hot, grov stöld, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och skadegörelse.
24-åringen dömdes 2013 till sex års fängelse för dråp. Han blev villkorligt frigiven från straffet julafton 2016. 34-åringen dömdes för bland annat grov misshandel i januari i år till ett år och två månaders fängelse. Han släpptes ur häktet, efter huvudförhandlingen och skulle verkställa straffet den 24 maj.

Den 14 maj befann sig de båda dömda vid tågstationen i Kristianstad där 33-åringen riktade en kalashnikov mot huvudet på en man, som var skyldig 24-åringen pengar för en narkotikaaffär. Sedan slog 24-åringen mannen i huvudet med en hammare. Han ringde honom senare och hotade att ta livet av honom.

34-åringen gjorde inbrott i en bostad i Rinkaby den 9 maj och stals diverse gods. I slutet av april hotade han en kvinnlig polis, som grep honom för innehav av narkotika. Han greps den 29 april påverkad av knark och alkohol när han körde bil vid Norra Mellby. Då hittades ett basebollträ av metall i bilen.

24 – åringen körde bil påverkad av amfetamin på E22 vid Kristianstad 9 maj. Han körde in i mitträcke tett par gånger, sedan lämnade han platsen.
34-åringen ska betala skadestånd till ett försäkringsbolag med 8 468 kronor och 7 980 kronor till polismyndigheten.

×