För 17 miljoner får du denna herrgård. Foto: SE360
Den öppna spisen i marmor väger närmare ett ton. Foto: SE360
Här finns även ett kök med tre ugnar. Foto: SE360

Herrgård för 17 miljoner till salu i Malmö

Malmö Vad sägs om en påkostad herrgård med tio rum och 2.000 kvadratmeter tomt? Har du 17 miljoner över så finns drömbostaden här för den kräsne.

Villafastigheten var det näst mest klickade objektet på Hemnet i förra veckan.

– Huset  har gått i generationer, då det först var den kände Malmöarkitekten Gösta Olson som både byggde och inredde huset. Han ska sedermera ha skänkt den så kallade ”Disponentvillan” till sin dotter 1967, säger mäklaren Peter Landgren.

Gösta Olson drev arkitektverksamhet i Malmö från 1927 fram till början av 1960-talet. Hans mest framträdande verk var Siriusordens byggnad på Kattsundsgatan i Malmö.

– ”Disponentvillan” ska sedan ha förvärvats av familjen Rosqvist, den kända målerifirman, säger Peter Landgren.

Denna bågformade herrgård är förmodligen Sveriges mest spektakulära och omtalade villaobjekt just nu.

– Min pappa sålde detta hus en gång 1983 som mäklare. Ganska kul att få uppdraget 34 år senare, säger Peter Landgren.

Tvåplansvillan som ligger på Nya Bellevue är rejält påkostad, en trädgård utöver det vanliga och originaldetaljer från 60-talet i kombination med topprenoveringar.

– Spektakulära villor toppar just nu listan över de mest klickade objekten i Sverige. Vi ser att stora bostäder med exklusiva materialval och en interiör utöver det vanliga är något som många svenskar drömmer om, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

Fastigheten med nästan 300 kvadratmeter boyta och 173 kvadratmeter biarea har tio rum. Och förutom ovanvåning och en imponerande vinkällare finns en utomhuspool på den nästan 2.000 kvadratmeter stora tomten.

Bostaden inrymmer även två öppna mastodonta spisar i marmor som kan väga upp emot ett ton styck, varav en är placerad i det lyxiga vardagsrummet med enorma fönster.

 

 

 

 

 

 

×