Annons

BK Ore axlar favoritskapet

Sport • Publicerad 19 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Imorgon fredag är det matchstart klockan 19.30 för BK Ore när Hästveda kommer på besök till Vinslöv för att brottas i division 1.

Ore går in till mötet och hela säsongen med starkt självförtroende.

Annons

– Förutsättningarna är goda för oss, vi har gott om killar med i truppen. Sedan kan det förstås alltid bli känsligt med skador och sjukdomar, men vi har ett bra lag när vi kan ställa våra bästa på mattan, säger Jonas Abrahamsson.

I serien deltar förutom Ore och Hästveda även Ballingslöv BK och BK Starke. Således väntar fler derbyn, vilket Ore ser fram emot.

– Derbyn är alltid roliga att se fram emot, rivaliteten är alltid högre mellan klubbarna i närområdet. Sedan kan det bli ett uppsving för intresset i övrigt också, tror Abrahamsson.

Vad gäller truppen menar Abrahamsson att klubbens brottare definitivt tagit steg i utvecklingen och att de är ett starkare lag i år.

Däremot har en annan potentiell problematik infunnit sig.

Flera av brottarna har ”trillat in” i varandras viktklasser sedan ifjol vilket kan medföra att de genom bantning eller viktuppgång tvingas justera vikten för att kunna mönstra sitt bästa lag.

– Det gäller framförallt ett gäng unga killar i åldern 15-17. I den åldern förändras vikten mycket och rätt som det är har tre personer samma vikt. Vi kan försöka skicka upp eller trycka ner någon i vikt, men det går förstås inte att hålla på så under en hel säsong, säger han.

Oavsett viktförändringar har klubben höga målsättningar. Om de kan klara sig från allvarliga skador och sjukdomar är förhoppningen att Ore ska stå överst på pallen när serien är klar.

– Ska jag vara ärlig så hoppas och tror jag att vi kan stå som slutsegrare. Det tycker jag är en rimlig förväntan.

Ni tar på er favoritskapet?

Annons

– Ja, det tycker jag vi ska.

Är serien viktig för er?

– Brottning är först och främst en individuell idrott. Så jag vet att killarna värderar möjligheterna att ta medalj i till exempel SM högre. Men för klubben som helhet är serien viktig.

Hur då?

– Att där är hemmamatcher så att folk kan komma och kolla. Vi ska försöka göra dem så publikvänliga som möjligt och mönstra vårt bästa lag. Hemmamatcherna är ju inte fler än tre så då får vi försöka göra det bästa av dem.

För alla som inte kan se mötet mot Hästveda på plats finns faktiskt ett annat alternativ. BK Ore kommer nämligen att sända matchen via sin hemsida.

– Vi har satsat lite tid och ekonomi för att kunna ha möjligheten att sända för alla som inte är på plats, avslutar Abrahamsson.

bild 1/2
Delar av BK Ores trupp. Från vänster: Pontus Gustavsson, Oscar Svensson, Viktor Karlsson, August Eriksson, Albin Jönsson, Anton Olsson och Algot Källman. 	      foto: Magnus Wahlström
Jonas Abrahamsson och Anton Olsson, BK Ore mot Björnekulla. Fyrstads brottning, i Vinslöv. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM.
Delar av BK Ores trupp. Från vänster: Pontus Gustavsson, Oscar Svensson, Viktor Karlsson, August Eriksson, Albin Jönsson, Anton Olsson och Algot Källman. 	      foto: Magnus Wahlström
Jonas Abrahamsson och Anton Olsson, BK Ore mot Björnekulla. Fyrstads brottning, i Vinslöv. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM.
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons