Ingrid Nilsson ackompanjerade på piano.
Dessa tre herrar har musiken i blodet och såg till att allsången blev en succé. Foto: Stefan Olofson
Ann-Sofie Andersson, Stefan Carlsson och Britt-Marie Jonsson ledde sången och fick publiken att kroka arm och gunga med i refrängerna. Foto: Stefan Olofson

Glädjespridare på Bokeberg

Hässleholm Musik är glädje för gammal och ung. Att bygga toner tillsammans är kul, och på Bokebergsgården är det fest när den egna orkestern ”Glada i tonerna” träffas för att sjunga och spela.

På torsdagen var det dags igen. Gamla slagdängor och visor fick besökarna att gunga, sjunga och klappa med.
Bokebergsgården har haft musik för de boende sedan 2013 och bakom det står Ann-Sofie Andersson och Britt-Marie Jonsson, som ser till att musiken och orkestern hålls vid liv.

– Det fanns ett behov av att göra något kul, så vi började sjunga och nu ordnar vi musikkvällar ideellt på Bokebergsgården regelbundet. det är mycket uppskattat och vi, som tog initiativet tycker det är jättetrevligt och givande att bjuda de boende på detta. Det livar upp och många känner igen de gamla melodierna, säger Britt-Marie Jonsson, som kvällen till ära hade bjudit in sin mamma Ingrid Nilsson till pianot.

En gång i månaden är det musikkväll på Bokebergsgården. De flesta som deltar i sången bor på boendet och några på Hantverkargården, men det sluter upp folk även från andra håll i stan.
Sångerna varvas med olika uppträdanden.
Bertil, 90, år klappades in av publiken och väckte smått jubel när han gled in utklädd till Honoluluflicka i blont och bastkjol och rev av gungande Hawailåt.
En dam i publiken gick fram till mikrofonen och läste en stämningsfull dikt om hösten. Ann-Sofie Anderson och Britt-Marie Jonsson showade med ett musikstycke utklädda till två damer på vift.
Stefan Carlsson deltog också i ledningen av allsången.

På onsdagen utgjordes orkestern av åtta personer på bas, piano, saxofon, flöjt, dragspel och gitarr.
Det händer att det dyker upp musikanter, som vill vara med och spela och så även på onsdagen då en speleman med dragspel bistod orkestern.
På repertoaren fanns bland annat ”Man ska leva för varandra”, Mitt sommarlov” och”Moster Ingeborg”. Kvällen avslutades med en låt om äldreomsorgen ”Hur ska det bli?”

×