Kenny Hansson är en politisk människa. Marinerad i politik sedan han var tio år. Nu drar han sig ur kampen om toppositionen i M lokalt och hoppas på en riksdagsplats. Arkivbild

Kenny Hansson drar sig ur kampen som Pär Palmgrens efterträdare

Hässleholm Kenny Hansson (M) väljer att dra tillbaka sin kandidatur som efterträdare till Pär Palmgren, som är Moderaternas gruppledare i Hässleholm.

– Efter dialog med partiets föreningar i Hässleholms kommun och med respektive föreningsordförande så har jag efter noga övervägande valt att dra tillbaka min kandidatur och ställa mig bakom Lars Johnsson, som förslag till ny gruppledare för Moderaterna i Hässleholm som efterträdare efter Pär Palmgren. I det politiska landskapet som vi har i kommunen idag så behöver partiet sluta upp bakom en ledare,Partiet behöver en enad grupp som arbetar mot ett gemensamt mål och fortsatt vara en pålitlig aktör inom politiken i Hässleholms kommun, skriver Kenny Hansson i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Kenny Hansson kommer att fortsätta arbeta aktivt inom partiet och kommunen som han gjort sedan valet 2014, som bland annat byggnadsnämndens ordförande och kretsordförande för Moderaterna i Hässleholms kommun.
– Med enad front bakom en ny gruppledare fortsätter mitt politiska engagemang genom att arbeta aktivt för att vi skall sitta i en styrande majoritet efter kommande val.

Läs mer:

×