Foto: Pär Bäckstrand/TV4
Anders Wendin, Caroline Hjelt, Kikki Danielsson, Eric Saade , Sabina Ddumba, Uno Svenningsson, Aino Jawo och Tomas Andersson Wij är årets deltagare. Foto: TT

”Ett minne för livet”

På lördag sänds det första avsnittet av det populära tv-programmet Så mycket bättre. En av årets deltagare är Kikki Danielsson, som väntat och längtat länge på att programmen äntligen ska sändas.

Så mycket bättre sändes första gången år 2010 och har sedan dess kommit att bli ett mycket populärt program. I år består artistskaran av Uno Svenningsson, som är först ut, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, Sabina Ddumba, Aino Jawo och Caroline Hjelt från Icona Pop, Anders Wendin – och Kikki Danielsson.
– Det känns väldigt spännande, det har varit en lång väntan, ända från i juli. Men de senaste veckorna har det gått fort, säger hon när tidningen pratar med henne.
Inspelningarna ägde som vanligt rum på Gotland.
– Det var en upplevelse, för mig var det ett minne för livet. Det stärkte min självkänsla, jag fick så mycket hyllningar på min dag så jag tänkte att det här kan ju inte vara sant. Den dagen speciellt vill jag se med mina barn, säger hon med ett skratt.
Men någon viloresa var det inte menar hon bestämt.
– Det är ju ingen semester om man tror det! Adrenalinet sköt upp första dagen och sedan gick det aldrig ner. Någon sömn var det ju inte att tala om.
De övriga medverkande artisterna var nya bekantskaper för henne.
– Jag hade inte träffat någon! Det är ju inte klokt, inte ens Uno Svenningsson. Man brukar ju träffa andra artister på en vägkrog eller på något tv-program eller så, men nej. Unos program var den första dagen och då kände vi inte varandra riktigt, men sen höll vi på att bryta ihop sista dagen när vi skulle lämna varandra, berättar hon.
I år kommer Så mycket bättre också att hylla Sven-Erik Magnusson, sångare i Sven-Ingvars, som gick bort tidigare i år.
– Det var väldigt rörande, det var hans son som berättade mycket om hur det varit sista tiden och han ska bära arvet vidare.
Kikki Danielsson vill inte ge någon hint om vilken aktivitet som gänget kommer att göra under hennes dag utan vill att det blir en överraskning. Däremot kommer barndomens Osby att komma på tal.
– Jag pratar om Wizex och berättar mycket om dansbandsåren. Men sedan vet jag inte hur mycket som kommer med. Men jag berättade om hur en turné kunde se ut och hur våra år var med Miss Decibel och sådär, säger hon.
Nuförtiden är det inte ofta som hon besöker trakten där hon växte upp.
– Jag har min bror som bor där, och gamla vänner, men det är så långt avstånd. Det är 70-75 mil. Men jag jobbar i och runt Hässleholm ibland, säger hon.
Det betyder inte att gamla hemorten är bortglömd.
– Jag har haft mycket kul i Osby, säger hon med ett skratt och hon dröjer inte länge med svaret på frågan om vad det är som är det bästa med Osby.
– Det bästa är storleken och sjön. Jag älskar när det finns vatten och det är väldigt vackert runt hela sjön, där skulle man velat haft ett hus. Sen blev det en befrielse när de gjorde en övergång över järnvägen, jag vet inte hur många gånger man stod där och svor. De fällde ned bommarna stup i kvarten och så fick man köra runt. Men de har gjort det väldigt fint i Osby tycker jag. De har målat om husfasaderna så det ser ut som en gammeldags film, det är jättefina hus.
År 2001 blev Kikki Danielsson också Osbyambassadör och fick i samband med det en trofé.
– Jag kunde inte få hem den på jättelänge, det är en stor och fruktansvärt stor sten så jag fick köra hem den med bil ett år senare. Men nu står den i hallen så det är det första alla mina gäster ser.
Inför lördagens premiäravsnitt har hon planerat att se programmet tillsammans med familjen.
– Jag ska åka till min dotter och mitt barnbarn och så kommer min son och så ska vi sitta där och titta med lite morot och gurka och dipp. Jag vill absolut inte se programmen själv. Framförallt inte på min dag men jag vet inte om jag törs sitta med barnen då, tänk om jag säger nåt dumt och så blir de förbaskade. Men jag tror inte det, säger hon med ett skratt.

×