Annons

Premiärseger för Ballingslöv

Sport BROTTNING.
Sport • Publicerad 21 oktober 2017 • Uppdaterad 30 november 2021

BROTTNING. Ballinginslövs BK vann inte en enda match i Skåneettan under fjolårssäsongen. Därför var premiärsegern hemma på Solbacken med 22-16 mot Trelleborgslaget Starke desto mer glädjande.

– Nu leder vi serien åtminstone en vecka framåt, säger tränaren Anton Olsson och syftar då på den inställda premiärmatchen mellan Ore och Hästveda.

Annons

– Däremot tyckte jag det var synd att det blev så snabba matcher. Sista matchen mellan Jesper Plato och Mattias Mårtensson tog ungeför lika lång tid som de övriga.

Ballingslöv fick som väntat lämna walk over i den lättaste klassen 59 kilo. Men hemmalaget vände genom fallsegrar av Anton Nyberg (71 kilo) och Erik Persson (75 kilo).

I 98 kilo vann Jonas Plato sin match efter teknisk överlägsenhet medan Andreas Nilsson fick walk over i 85 kilo.

Den enda matchen som gick full tid var den mellan Ballingslövs Jesper Plato och Starkes Mattias Mårtensson.

– Jesper vann en tuff match med poängen 4–1 efter nio minuters brottning. Tufft då hans motståndare vägde 115 kilo, berättar Olsson.

Som fick se Johannes Johansson förlora på fall mot Daniel Terkoldsen i 66 kilo och Rasmus Olsson lämna walk over i 80 kilo.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons