Annons

Stortorsk för Glimma HK

Sport ISHOCKEY.
Sport • Publicerad 21 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

ISHOCKEY. – Vi visste att Åstorp skulle komma med mycket fart framåt, säger Glimmas assisterande tränare Fredrik Arvidsson efter storförlusten med 4–12 hemma i ishallen.

Åstorp, som föll ur tvåan i våras, siktar på en snabb comeback. Efter tre omgångar är de obesegrade och mot Glimma tog de ett stadigt grepp direkt om matchen då de vann den första perioden med 3–0.

Annons

– Vi snackade innan matchen hur vi skulle agera men ändå blev vi stillastående i egen zon, säger Arvidsson som tränar Glimma ihop med Johan Sandmark.

Åstorp slog inte av på takten och vann mittenperioden med 7–1 efter Glimmamål av Alexander Jönsson. De slog dock av på takten i den sista perioden som de lät hemmalaget vinna med 3-2. Vars tre mål kom genom André Folkestad och Jesper Tillman, som gjorde de två sista.

– När vi släppte in 0–4 i början av den andra perioden kändes uppförsbacken för brant. Åstorp var duktiga men både jag och Sandmark tycker att vi borde kunnat genomföra matchen bättre, säger Arvidsson.

– Men vi får ta med oss vår sistaperiod till söndagens match mot Trelleborg. Där ska det bli tre poäng.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons