Polisens bomb- och kriminaltekniker utanför nattklubben i centrala Ängelholm efter nattens attentat. En person har gripits misstänkt för försök till mord efter att ha kastat in ett föremål på en nattklubb i Ängelholm i natt. Bombgruppen kallades till nattklubben sedan föremål som bedöms som farliga hittats i samband med gripandet. Vi har spärrat av och arbetar på platsen. Vi vidtar utredningsåtgärder, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl polisregion Syd, till TT. Enligt flera vittnen som hört av sig till Aftonbladet ska det ha rört sig om en brandbomb, så kallad molotovcocktail, som kastades in i nattklubbens lokaler. Polisen är förtegen och bekräftar inte uppgifterna. En person skadades av glassplitter på nattklubben. Foto: Johan Nilsson / TT
Stor polisnärvaro och stora avspärrningar i centrala Ängelholm efter nattens attentat. Räddningstjänst och ambulans på plats under bombteknikernas arbete. En person har gripits misstänkt för försök till mord efter att ha kastat in ett föremål på en nattklubb i Ängelholm i natt. Bombgruppen kallades till nattklubben sedan föremål som bedöms som farliga hittats i samband med gripandet. Vi har spärrat av och arbetar på platsen. Vi vidtar utredningsåtgärder, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl polisregion Syd, till TT. Enligt flera vittnen som hört av sig till Aftonbladet ska det ha rört sig om en brandbomb, så kallad molotovcocktail, som kastades in i nattklubbens lokaler. Polisen är förtegen och bekräftar inte uppgifterna. En person skadades av glassplitter på nattklubben. Foto: Johan Nilsson / TT
Polisens kriminaltekniker tar hand om föremål i en butiksentré ett stenkast från nattklubben i centrala Ängelholm efter nattens attentat. Foto: Johan Nilsson / TT

Kastade in brandbomber på fullsatt krog

En 21-årig man har anhållits misstänkt för försök till mord, efter att ha kastat in vad som tros vara brandbomber genom fönstret till en krog i Ängelholm vid 01-tiden natten till söndagen,.

Den 21-åriga mannen ska efter att ha kastat in två brandfarliga föremål i den fullsatta lokalen – som dock aldrig antändes – ha dragit kniv.
– När jag närmade mig mannen såg jag hur han trevade i byxorna och tänkte shit, han har pistol. Men det var en stor kniv han drog fram, berättar krogens ägare för Sydsvenskan.

På krogens hemsida skriver han:
”Mannen som kastade flaskorna genom rutan lyckades snabbt brottas ner av ett flertal bargäster samt ordningsvakter som ryckte in”.

På söndagsmorgonen anhölls han av jouråklagare som misstänkt för mordförsök.

Uppgifter på krogens hemsida säger att den misstänkte mannen bar på ett bombbälte. I en intervju med Aftonbladet liknar krögaren det med ”en blinkande maggväska av något slag”. Polisen var mer försiktiga i sina uttalanden och kallade det för ”ett föremål vid sig som inte kan uteslutas vara farligt”.
– Vi har en idé om vad det kan vara. Vi vet inte till hundra procent att det är helt ofarligt, men det lutar åt det, säger Kim Hild, informatör vid polisen, till SVT Nyheter.

Något terrorbrott är det inte polisen utreder, åtminstone inte i nuläget.
– Inte i nuläget och det verkar inte som att det kommer att förändras heller, säger Kim Hild.

En kvinna skadades vid attentatet av glassplitter. Men enligt Sveriges Radio mår hon efter omständigheterna bra.

Tidigare under förra veckan sprängdes en bomb utanför polishuset i Helsingborg. Men några kopplingar mellan dåden gör inte polisen.
– När det gäller grova brott så tittar man alltid i ett jämförelseperspektiv, men vi drar inte några kopplingar på det sättet, säger polisens presstalesperson Eva Gun Westford.

×