Leif Jönsson.Foto: Privat

Bordtennispappan har avlidit

Leif Jan Åke Jönsson Grimstad, Norge, har avlidit i en ålder av 77 år.
Leif Jönsson föddes i Höör den 19 juli 1940 som första barn till Ruth och Gunnar Jönsson. Så småningom fick han tre syskon.
Sitt vuxna liv levde han i Norge, men han tyckte om att återvända till hembygden så ofta han kunde för att umgås med släkt och vänner.
Efter grundskolan fick han jobb direkt på Fougstedts Klädes- & konfektiona AB i Höör. Hans intresse för textil och mode väcktes och höll i sig. Han utbildade sig på textil- och designutbildningen i Göteborg.
Därifrån förde jobbet honom vidare till Sörlandet i Norge, där han blev chef för produktionen, först på Rosenbergs konfektion och sedan på Trimtex sport A/S i Lillesand. I Lillesand bildade han familj och fick tillsammans med med hustrun Lill dottern Lena och bonusbarnet Frank och senare också barnbarn.
Han började tidigt spela bordtennis i BTK Fougette i Höör.
I Norge väcktes intresset igen och han startade Lillesand bordtennisklubb och inom den en nybörjarskola, som han tog stort ansvar för. Där kunde dottern Lena också tidigt spela tillsammans med de andra nybörjarna och Leif tog lika väl hand om alla och kallades allmänt för ”bordtennispappan”.
När han senare gick förbundsdomarutbildning blev det många uppdrag och resor, eftersom det fanns så få personer med den funktionen inom denna sport i Norge.
Hela sitt yrkesliv arbetade han med textilier, och då dessa periodvis kunde innehålla hälsovådliga ämnen drabbades han tyvärr av sjukdom och var sjukskriven lång tid.
Vi minns Leif som en lugn och humoristisk person, omtyckt av alla som kände och arbetade med honom.

×