Foto Jonas Ekströmer / TT

Nu försvinner Martin Timell även från finsk tv

Efter skandalerna kring Martin Timell lyfter nu Bonnier bort Äntligen hemma från tablån även i sin finska tv-kanal.

Efter skandalen kring Martin Timell valde TV4 att dra in långköraren ”Äntligen hemma” vars senaste säsong just börjat sändas.
Men i Finland visades programmet programmet ännu på tisdagsmorgonen i Bonnier-ägda kanalen Ava.

Under tisdagen avslöjade sajten Dagens Analys att Martin Timell var kvar i rutan trots skandalen och trots att såväl TV4 som Kanal 5 dragit in sitt samarbete med tv-mannen.

– Vi avslutar samarbetet med honom och har sagt upp kontraktet, säger TV4:as vd Casten Almqvist i en intervju med TV-kanalen.
– Det är mängden av allvarliga förseelser och allvarliga vittnesmål [som har avgjort det] – och jag är väldigt tacksam över att vi får den här granskningen. Vi har fått många exempel på kvinnor, och faktiskt också män, som vittnat om ett fullständigt oacceptabelt beteende.

Men i Finland, där skandalen kring anklagelserna sexuella trakasserier och allmänt otrevligt beteende inte väckt samma uppmärksamhet fortsatte Äntligen hemma, där Timell är programledare, fortfarande. Detta trots att Ava, som sänder programmet, precis som TV4 ägs av Bonniers.

En snabb titt på finska tv-tablån på YLE Arenan visade under förmidagen att Äntligen hemma skulle sändas även 09.30 och 17.00 under torsdagen.
”Verkar som att internposten inte ännu hunnit ta sig över Östersjön. Kanske går internposten i takt med att sponsorerna hoppar av?” skrev Dagens Analys.

Men på tisdagseftermiddagen kom beskedet från TV4 att Äntligen hemma dras in även i Finland.
”Programmet togs bort från såväl tablå som digitala tjänster tidigt i morse”, skrev TV4:as kommunikationschef Jennifer McShane till Aftonbladet.

I TV4 ersätts nu Äntligen hemma på tisdagskvällen av Felix möter Ingvar Kamprad – där Felix Herngren intervjuar Ikea-grundaren – och kommande tisdagar är det istället den kanadensiska deckarserien Cardinal som kliver in i tablån.

Läs mer:

×