Foto: Anders Wiklund/TT

Virtanen talar ut om våldtäktsanklagelserna

#metoo Ledarskribenten Fredrik Virtanen träder fram, efter att först ha blivit namngiven i Expressen som den sexanklagade Aftonbladetmedarbetaren.
– Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt men inte drogat eller våldtagit någon, säger han till Aftonbladet.

Fredrik Virtanen anklagades i ett Instagram-inlägg från medieprofilen Cissi Wallin för att för tiotalet år sedan ha drogat och våldtagit henne. Inlägget gjordes i samband med den omtalade #metoo-kampanjen.

Inlägget blev startskottet för en mediastorm där såväl Martin Timell som Lasse Kronér ryckts med. Fram till nu har dock Virtanen förblivit anonym i etablerade media men på onsdagen valde Expressen att gå ut med namnet. Efter det trädde han själv fram i en intervju i sin egen tidning, Aftonbladet – som tidigare fått utstå kritik från många håll för att man inte namngivit honom.

I intervjun medger han ett dåligt beteende men förnekar att han våldtagit någon.
– Dumheter som jag gjort har varit förknippade med alkohol och droger. Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt, säger han till tidningen.
– Det var Cissi Wallin som anklagade mig för våldtäkt. Hon anklagade mig redan för många år sedan och jag har hela tiden nekat till det och jag är oskyldig till det.

Han säger att han idag har förändrat sitt beteende och lever ett annat liv.
– jag kämpar hårt med att vara en bra människa.

×