Här på Björksäters parkering kan företaget Drivveden tänka sig att bygga ett exklusivt äldreboende. Foto: Hans Bryngelson

Äldreboende kan byggas på Björksäter

HÄSSLEHOLM En privat aktör planerar att bygga ett äldreboende i fyra plan – med sportbar, spaavdelning och gym – på Björksäter.

Det är Drevviken Utveckling AB som nu för en dialog med miljökontoret kring utformningen av lokalerna. Fastighetsbolaget – registrerat så sent som 2016 – är specialiserat på just äldreboenden.
– Behovet av fler äldreboendeplatser i Hässleholm är stort och det växer framöver i takt med att fler blir äldre. Därför är det naturligt för oss att undersöka möjligheterna till ett projekt i Hässleholm. Vi har ju sett många projekt ”vara på gång” i kommunen men inte blivit av, så det känns väldigt motiverande om vi skulle kunna bidra, säger vice vd:n Mårten Reveny.

72 lägenheter är planerade, fördelade på fyra våningar.
På fjärde våningen ska det finnas en spaavdelning med bubbelpool, en relaxavdelning, ett gym – och en sportbar.
– Vi vill alltid ha något lite extra i våra äldreboenden. Lite lyx har aldrig skadat! säger Mårten Reveny.

När boendet eventuellt kan stå klart är dock mycket osäkert. Byggtiden ligger på cirka 18 månader men en byggstart ligger en bit fram i tiden.
– Det är väldigt mycket som ska stämmas av med många olika intressenter innan något är klart, konstaterar Mårten Reveny.
Några överenskommelser har ännu inte träffats med Hässleholms kommun. Från fastighetsbolagets sida upplever man dock att kommunen är positiv.
Ann-Charlotte Witte, ägaren av Björksäter, uppger för tidningen att ännu är ingen mark såld, men att diskussioner förs.
– De är en av intressenterna av att bygga här, säger hon.
Drevviken Utveckling AB har liksom Drivveden Fastighetsförvaltning AB sitt säte i Hägersten, Stockholm.

×