Guldrånare även misstänkta för apoteksrån

HÖKÖN/OLOFSTRÖM Guldrånarna som greps i Hökön misstänks även ha rånat ett apotek i Hörby i förra veckan. Två män, 24 och 29 år gamla, har begärts häktade för de båda rånen.

Norra Skåne berättade i början av veckan om att tre personer gripits i Hökön efter ett rån mot en guldsmedsaffär i Olofström. Två maskerade män rusade på måndagseftermiddagen in i butiken Lundhs Ur och Guld, pistolhotade ägaren, krossade två montrar och rensade hyllorna på guldföremål.
De två misstänkta guldrånarna – 24-åringen och 29-åringen – som nu har begärts häktade vid Blekinge tingsrätt är även misstänkta för ett apoteksrån i Hörby för en dryg vecka sedan. Förra onsdagen klev en man, som enligt uppgift var kraftigt påverkad, in på apoteket Hjärtat i Hörby och hotade personalen med ett pistolliknande föremål. Mannen stal narkotikaklassade tabletter och lämnade lokalen. Trots en stor polisinsats hittades inte rånaren under den inledande sökinsatsen och nu har det framkommit att hans medhjälpare enligt misstankarna väntade på honom efter rånet och hjälpte honom att fly.
Efter apoteksrånet har polisen jobbat med inre och yttre spaning för att ringa in rånarna och kontrollerat olika namn och adresser i polisområdet.
När rånarna slog till mot ur- och guldaffären i Olofström kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmän på en adress i Hökön bara en dryg timme efter rånet och senare på kvällen greps en tredje person i Hökön. Trion anhölls samma kväll och nu har två av de misstänkta gärningsmännen begärts häktade – både för guldrånet i Olofström och apoteksrånet i Hörby.
Den ena mannen är boende på adressen där han greps, medan den andre mannen ska vara boende i en Malmö men ha kopplingar till en adress Hässleholm.
Häktningsförhandlingar hålls idag, fredag, i Blekinge tingsrätt.

Senaste nytt omOsby
×