Torsten Hansson från Osby blev trea i singel vid VM i Florida. Foto: SVERIGES TENNISVETERANER

Hansson trea vid tennis-VM i Florida

Osby Tennisklubbs Torsten Hansson har som veteranspelare skördat många framgångar. Men att gå ända till semifinal i veteran-VM:s singelklass slår det mesta.
– Jo, det här var nog ett snäpp vassare än vad jag klarat tidigare, säger Torsten Hansson, 68, om bronset i VM-turneringen.

ITF Super-Seniors Championship avgjordes i Lake Nona utanför Orlando i amerikanska Florida.
– Faktiskt första gången jag spelade någon veteranturnering i USA, berättar Torsten Hansson som tävlar i H65-klassen och även ställde upp i lagtävlingen, Britannia Cup, tillsammans med de blågula lagkamraterna Mats Lilja, Sven Andrén och Mikael Hellström.
– Vissa speldagar var det riktigt varmt och fuktigt men annars var förhållandena bra.

I gruppspelet avfärdade svenskarna Holland, Turkiet och Kroatien och framme i kvartsfinalen väntade hemmanationen USA.
Osbyspelaren var den som var närmast att klara sin amerikanska motståndare men fick till slut ge sig mot Padg Bolton med 2–6, 6–3, 2–6.
I matchen om femte plats besegrades Holland med 2–0 sedan Hansson slagit holländske ettan i klassen, Bruno Renoult med 7–6, 6–1.
– I singel var jag rankad nia efter att ha gjort en del bra tävlingar under hösten, förklarar Hansson.
– Vilket gjorde att jag slapp några av de bättre motståndarna tidigt i turneringen.

Hanssons fina ranking var bland annat baserad på en stark insats vid EM, en turnering på Mallorca och dessutom en vinst i en holländsk tävling.
110 spelare kom till start i singelturneringen i klassen och efter att ha avfärdat holländaren Tjoen Lew Lim med 6–1, 6–0 och fått walk over mot en ungrare slog Osbyspelaren amerikanen John Mayotte, USA med 6-1, 6-2 i kvartsfinalen.
– Det gick ganska bra så långt, säger Hansson som i semifinalen mötte Andrew Rae från Australien och föll i två raka set.
– En för mig ny australier som var riktigt bra.
Så bra att just Rae sdan vann finalen och hela singelturneringen.
– Nu varvar jag ner lite under vintern men hoppas kunna satsa lite igen även nästa år, säger Torsten Hansson, som ligger tia på världsrankingen i H65-klassen.

×