Annons

Hästveda vårdcentral byggs om till förskola nästa år

HÄSSLEHOLM Behovet av förskoleplatser i kommunen är jättestort. I Hästveda är det så akut att barn- och utbildningsnämnden nu begär medel för att bygga om delar av vårdcentralen till förskola.
Hässleholm • Publicerad 26 oktober 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Kampen för att få en läkare till Hästveda har pågått länge, men hitintills utan resultat. 	                foto: arkiv/jörgen ahlström
Kampen för att få en läkare till Hästveda har pågått länge, men hitintills utan resultat. foto: arkiv/jörgen ahlström

I Hässleholm är det på gång med bygge av en ny förskola på Ljungdala. Den är tänkt att ersätta modulförskolan Tvåklövern och lägenhetsförskolan Gärdsmygen, dessutom ska antalet platser utökas.

Annons

Även i Sösdala är det på gång med en ny förskola som ska ersätta Tureholmskyrkans förskolor.

I Ballingslöv, där en del av skolan för närvarande används som förskola, ska nämnden utreda ett alternativ för att bygga en ny skola och förskola som ligger mer centralt än den nuvarande. Det beslutet togs efter votering i barn- och utbildningsnämnden där de rödgröna fick igenom sitt tilläggsyrkande.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons