Annons

Ny ortopedi spikad i regionens budget

Hässleholm Nu är det klart att Region Skåne avsätter en kvarts miljard i investeringsbudgeten till nya lokaler för ortopedin på Hässleholms sjukhus.
Hässleholm • Publicerad 26 oktober 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Sjukhusstyrelsen kan vara på väg tillbaka, om Alliansen i Region Skåne får som de vill.                                               Arkivbild

Foto: Stefan Sandström
Sjukhusstyrelsen kan vara på väg tillbaka, om Alliansen i Region Skåne får som de vill. Arkivbild Foto: Stefan Sandström

– Det är bra att vi nu har ett tydligt besked om att pengarna finns, säger Per Einarsson (KD), ledamot i sjukvårdsnämnd Kryh.

Annons

– Det är viktigt att regionens pengar inte bara styrs till de västra delarna av Skåne. Det är av största vikt att ortopedin i Hässleholm får nya lokaler. Det gör det också möjligt att fortsätta hålla den höga nivån på verksamheten under tiden som arbetet pågår med de nya lokalerna, menar Per Einarsson.

Annons

Förslaget bygger på en placering av ortopedin i anslutning till parkeringsplatsen mot idrottsplatsen.

De nuvarande operationslokalerna har inte de rätta måtten för att klara en anpassning till modern standard.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons