Annons

Östra Göinges hemtjänst bäst i Skåne

Östra Göinge • Publicerad 26 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Undersökningen med namnet ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” genomförs årligen och det är äldre personer med hemtjänstinsatser som får svara på frågor om hur nöjda de är med sin hemtjänst. Östra Göinge fick bäst resultat i Skåne och tredje bäst i hela landet.

I Östra Göinge tyckte 97 procent av personerna som svarade att de får ett bra bemötande av hemtjänstpersonalen, 95 procent tycker det är lätt att få kontakt med personalen på äldreboendet och 93 procent känner sig trygga på sitt äldreboende.

Annons

Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet kommenterar siffrorna så här:

– Det är jätteroliga siffror att höra. Det har varit en strategisk satsning där vi har hållit fast vid att den upplevda kvaliteten hos våra kunde ska öka. Men framförallt är det våra fantastiska medarbetare inom hemtjänsten som ska ha ett stort tack. De gör ett otroligt arbete varje dag.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons