2016 kördes enduro-SM i Hässleholm och i april nästa år är det dags igen. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Enduro-SM till Hässleholm 2018

2016 arrangerade FMCK Hässleholm SM i enduro i samband med sin Hovadalajakten. Och nästa vår är det dags igen.
– Ja, det är helt klart nu och vi satsar på att göra ett ännu bättre arrangemang är förra gången, berättar Jan Sörensen i FMCK.

Tävlingen för två år sedan var dock redan så bra att motorcykelförbundet SVEMO skickade ut en förfrågan om Hässleholmsklubben ville arrangera igen.
– Det gillade vår tävling och eftersom vi i år haft ett mellanår med en tävling utan SM-status var vi pigga på det, säger Sörensen om tävlingen som kommer att gå den 21-22 april.
– Det är ett omfattande arbete med banor som skall röjas men vi har redan 20 av våra 200 medlemmar som är igång med förberedelserna av nästa SM.
2016 var det i trakterna av Hovdala som tvådagarsmästerskapets fyra slingor var belägna men om det blir just i dessa trakter som även nästa års SM skall gå är lite osäkert.
– Vi håller just på med att reka eventuella sträckor och det är inte säkert att det blir Hovdala ännu en gång – det finns alternativ som exempelvis Vankivatrakten eller några andra ställen, säger Sörensen.
– Viktigast att vi har de fyra sträckorna i närheten av varandra av logistiska skäl.
Klart är ändå att Hässleholmsgården blir tävlingscentrum och där räknar FMCK med att ha flera kringarrangemang än vid förra tävlingen.
– Vi räknar ju med ett samarbete med kommunen men behöver även andra sponsorer till ett så stort arrangemang som SM, säger Jan Sörensen.
Vid SM 2016 fick FMCK Hässleholm också många lovord från tävlingsförarna och det är förmodligen också därför som klubben åter kommit på tapeten i dessa sammanhang.

×