Annons

Minister besökte Glimåkra åkeri

Östra Göinge • Publicerad 27 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Om Glimåkra åkeri har jag bara hört gott, det är ett fungerande åkeri och det här ger mig möjligheten att få en inblick i deras utmaningar, säger Eneroth.

För Eneroth, som kommer från lilla Kosta i Kronobergs län, är det inte första besöket i Glimåkra.

Annons

– Jag har varit här tidigare. Och jag gillar tanken att regeringen ska vara ute i hela landet. Där har statsministern visat vägen och för mig som kommer från Kosta är det viktigt att vi besöker hela landet.

Eftersom han lägger förslag som i högsta grad påverkar åkerinäringen är det viktigt för Eneroth att komma ut till företag i branschen och ta del av deras kunskaper och synpunkter.

Det var Anders Bengtsson (S), oppositionsråd i Östra Göinge, som bjöd in Eneroth till kommunen och Christian Bilde tog gärna emot och visade upp åkeriets verksamhet.

– Det är väldigt kul att Tomas kan komma till Östra Göinge och vi är glada för att Christian kunde ta emot oss, säger Anders Bengtsson.

– Jag känner ju väl till Anders, vi har jobbat tillsammans i riksdagen, säger Eneroth.

Med på besöket var också en lokal profil som numera arbetar som politisk sakkunnig för Eneroth: Helena Carlsson från Hässleholm. För många är Helena kanske mest känd för sitt stora engagemang inom ridsporten (hon började sin karriär hemma i Röinge ridklubb och är idag vice ordförande i ridsportförbundet). Hon bor numera i Stockholm och var tidigare Socialdemokraternas kongressgeneral. Hon jobbade med Tomas Eneroth när han var gruppledare i riksdagen och när Eneroth blev infrastrukturminister tog han med sig Helena Carlsson som politisk sakkunnig.

bild 1/3
Helena Carlsson.
Johan Svensson, Christian Bilde, Tomas Eneroth, Anders Bengtsson, Dan Svensson, Helena Carlsson och Göran Persson utanför Glimåkra Åkeris garage.
Ministerbesök på Glimåkra Åkeri av Tomas Eneroth (S), infrastrukturminister.
Helena Carlsson.
Johan Svensson, Christian Bilde, Tomas Eneroth, Anders Bengtsson, Dan Svensson, Helena Carlsson och Göran Persson utanför Glimåkra Åkeris garage.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons