Linda Sällström är numera rekordhållare i Vittsjö när det gäller antalet mål under en säsong. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Vittsjödamerna har allt i egna händer

Med tre matcher kvar så har Vittsjö ännu inte klart med förnyat kontrakt i damallsvenskan. En seger i dagens match hemma på Idrottsparken mot bottenkollegan Hammarby skulle göra att läget ljusnade betydligt.
– Vi behöver några poäng till, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Om man kan säga att toppstriden i damallsvenskan är avgjord så lever den i allra högsta grad i bottenregionen. Sju lag ligger i riskzonen för att ramla ner i elitettan. Vittsjö har tre poängs marginal till Kopparbergs/Göteborg som ligger strax under nedflyttningsstrecket.
– Det är i varje fall skönt att vi har det i egna händer, säger Mårtensson vars Vittsjö har kvar att möta Hammarby och Örebro hemma samt Eskilstuna borta.

Varken Osinachi Marvis Ohale och Alexandra Benediktsson kommer att kunna medverka i dagens match.
– Osinache är inte tillbaka från sin knäskada men kör rehab medan Alexandra fortfarande lider av sviterna efter sin hjärnskakning, upplyser Mårtensson som glädjer sig över att både Amanda Persson och Ebba Hed varit på landslagsuppdrag.

– Både gjorde mycket bra ifrån sig. Starkt av Amanda att ta en plats i U23-landslaget trots att hon endast är 19 år. Ebba fick spela två och en halv match då Sveriges F18-landslag EM-kvalspelade.
Vittsjötränaren är full av tillförsikt inför eftermiddagens viktiga hemmamatch mot bottenkollegan Hammarby.

– Vi föll visserligen mot dem borta då vi inte svarade för någon av våra bättre matcher. Annars tycker jag vi gjort det bra i höst då vi bara förlorat två matcher.
– Framförallt defensiven har varit bra då vi inte släppt in många mål.
Däremot har det inte blivit så många mål framåt. Det är bara jumbon Örebro som gjort färre fullträffar.

Men det finns ett undantag och det är Linda Sällström som svarat för hela 13 av Vittsjös 21 mål. Med det delar den vindsnabba finländska landslagsforwarden andraplatsen i skytteligan med Rosengårds Ella Masar. Flest mål har för övrigt Kvarnsvedens Tabitha Chawinga gjort som målat hela 24 gånger.
– Lindas 13 mål under en säsong i damallsvenskan är rekord för Vittsjö. Innan dess var Jane Ross bäst med 12, säger Mårtensson som har koll på statistiken.
– Riktigt roligt då hon slitit hårt för att komma tillbaka till elitfotbollen från sina skador.

×