Annons

Vittsjödamerna har allt i egna händer

Sport • Publicerad 28 oktober 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Linda Sällström är numera rekordhållare i Vittsjö när det gäller antalet mål under en säsong. 
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Linda Sällström är numera rekordhållare i Vittsjö när det gäller antalet mål under en säsong. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Om man kan säga att toppstriden i damallsvenskan är avgjord så lever den i allra högsta grad i bottenregionen. Sju lag ligger i riskzonen för att ramla ner i elitettan. Vittsjö har tre poängs marginal till Kopparbergs/Göteborg som ligger strax under nedflyttningsstrecket.

– Det är i varje fall skönt att vi har det i egna händer, säger Mårtensson vars Vittsjö har kvar att möta Hammarby och Örebro hemma samt Eskilstuna borta.

Annons

Varken Osinachi Marvis Ohale och Alexandra Benediktsson kommer att kunna medverka i dagens match.

– Osinache är inte tillbaka från sin knäskada men kör rehab medan Alexandra fortfarande lider av sviterna efter sin hjärnskakning, upplyser Mårtensson som glädjer sig över att både Amanda Persson och Ebba Hed varit på landslagsuppdrag.

– Både gjorde mycket bra ifrån sig. Starkt av Amanda att ta en plats i U23-landslaget trots att hon endast är 19 år. Ebba fick spela två och en halv match då Sveriges F18-landslag EM-kvalspelade.

Vittsjötränaren är full av tillförsikt inför eftermiddagens viktiga hemmamatch mot bottenkollegan Hammarby.

– Vi föll visserligen mot dem borta då vi inte svarade för någon av våra bättre matcher. Annars tycker jag vi gjort det bra i höst då vi bara förlorat två matcher.

– Framförallt defensiven har varit bra då vi inte släppt in många mål.

Däremot har det inte blivit så många mål framåt. Det är bara jumbon Örebro som gjort färre fullträffar.

Men det finns ett undantag och det är Linda Sällström som svarat för hela 13 av Vittsjös 21 mål. Med det delar den vindsnabba finländska landslagsforwarden andraplatsen i skytteligan med Rosengårds Ella Masar. Flest mål har för övrigt Kvarnsvedens Tabitha Chawinga gjort som målat hela 24 gånger.

– Lindas 13 mål under en säsong i damallsvenskan är rekord för Vittsjö. Innan dess var Jane Ross bäst med 12, säger Mårtensson som har koll på statistiken.

– Riktigt roligt då hon slitit hårt för att komma tillbaka till elitfotbollen från sina skador.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons