Malmös Carlos Stranberg har gjort 2-0 på målvakten Lukas Jonsson under söndagens allsvenska fotbollsmatch Mellan IK Sirius och Malmö FF på Studenternas IP. Foto: TT
UPPSALA 20171029 Malmös Carlos Stranberg har gjort 2-0 och klappas om av lagkamraterna under söndagens allsvenska fotbollsmatch Mellan IK Sirius och Malmö FF på Studenternas IP. Foto Anders Wiklund / TT kod 10040
Malmös Alexander Jeremejeff gör 0-1 på öppet mål efter att ha rundat målvakten under söndagens allsvenska fotbollsmatch Mellan IK Sirius och Malmö FF på Studenternas IP. Foto: TT

Stabil seger för MFF

FOTBOLL Malmö FF tog en säker bortaseger mot IK Sirius på ett blåsigt Studenternas IP i Uppsala.

– Det var svårt med vinden i första halvlek, men vi var effektiva och gjorde mål på våra chanser, säger Jo Inge Berget till C More efter 4-0-segern.

MFF roterade friskt i startelvan och kom till spel utan rutinerade spelare som Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson, Johan Dahlin, Behrang Safari, Magnus Wolff Eikrem och Erdal Rakip (avstängd). In i startelvan klev Bonke Innocent, som gjorde sin första match från start, och i anfallet fick Alexander Jeremejeff chansen tillsammans med Carlos Strandberg. Och Jeremejeff såg till att MFF fick en smakstart. Redan i nionde minuten rundade han Sirius-målvakten Lukas Jonsson och placerade in ledningsmålet. Nio minuter senare kom 2-0-målet. Mattias Svanberg kom runt på vänsterkanten och hittade med ett hårt inlägg Carlos Strandberg som stötte bollen i nät.
Sirius ryckte upp sig efter den tunga matchinledningen och skapade ett par chanser. Men trots hemmalagets spelövertag i medvinden hade Fredrik Andersson i MFF-målet inte alltför mycket att göra före pausvilan.

I andra halvlek hade MFF fördelen av medvind.
– Allt blir lite lättare både defensivt och offensivt. Vi genomförde matchen på ett bra sätt i dag, säger Berget till C More.
Efter en timmes spel gjorde MFF ett dubbelbyte. Carlos Strandberg, som sträckte sig, bytte med Pavle Vagic och på mitten kom Oscar Lewicki in i stället för Bonke Innocent.

Bara någon minut senare utökade gästerna ledningen. Sirius-målvakten tippade en frisparkskanon från Jo Inge Berget i stolpen och på returen höll sig Anton Tinnerholm framme. Berget, planens gigant i andra halvlek, fastställde sedan slutresultatet i den 78:e minuten med ett kyligt avslut.
– Det var en fin kontring. Jag såg att målvakten kom ut, så jag försökte sätta den högt, säger Berget.

På söndag avslutar MFF säsongen med hemmamatch mot BK Häcken.
– Det är klart det ska bli kul. Vi ska få medaljen och förhoppningsvis göra en bra match. Vi ska avsluta med stil, säger Berget.
Två spelare som missar den matchen är Anton Tinnerholm och Lasse Nielsen. De drog på sig gula kort mot Sirius och är avstängda.

×