Emil Hedman i Tyringes mål fick jobba hårt mot Kristianstad. Foto: Jörgen Johansson

Tyringe förlorade derbyt på nio minuter

ISHOCKEY I 25 minuter gjorde Tyringe match av derbyt mot Kristianstads IK, sedan tappade de allt under nio minuter. I andra perioden gick KIK från 2-2 till ledning 7-2 och matchen var givetvis avgjord.

Förväntningarna på derbyt var stora på många håll och när det under matchdagen blev känt att Tyringe plockat in André Schultz ökade temperaturen. Och under första perioden visade Tyringe ingen som helst respekt för seriefavoriten KIK.

Visserligen bjöd hemmalaget på 0-1-målet, men en snabb kvittering av Måns Carlsson gjorde match va det igen. 1-1 såg ut att stå sig perioden ut, men med em sekund kvar av perioden gjorde KIK:s Daniel Andersson 1-2 i power play.

– Det var onödigt från vår sida, säger Tyringes tränare Marcus Norell.

Tyringe repade dock mod och kvitterade genom Jesper Wiberg fem minuter in på andra perioden, men sedan var det roliga över för hemmalaget. Inom loppet av nio minuter gjorde KIK fem mål och dödade matchen.

– Vi trampar igenom fullständigt och det blir inte bra. De utnyttjar våra misstag och vi blir hårt straffade, säger Marcus Norell.

– De har ett power play av allsvensk klass, och sedan går det inte att tappa puck i mittzon som vi gör, säger Marcus Norell som sedan fick en en ganska avslagen tredje period.

Tyringe var på väg att vinna den med 2-1, men med två sekunder kvar av matchen förstörde KIK den glädjen också när Rasmus Andersson fastställde slutresultatet till 4-9.

– Det vi får ta med oss är framför allt första perioden, men även sista. Första perioden är den bästa är hemma sedan premiären mot Vimmerby. Då spelar vi som vi ska och värderar våra lägen på rätt sätt, säger Marcus Norell som inte vet om André Schultz kommer göra fler matcher i Tyringetröjan.

– Det var en öppning som fanns till den här matchen i och med att vi saknade både Christoffer Rasch och Thage Pettersson. Vi får se hur det blir med honom sen, men man ser hur populär han är här i Tyringe bland supportrarna.