Emil Hedman i Tyringes mål fick jobba hårt mot Kristianstad. Foto: Jörgen Johansson

Tyringe förlorade derbyt på nio minuter

ISHOCKEY I 25 minuter gjorde Tyringe match av derbyt mot Kristianstads IK, sedan tappade de allt under nio minuter. I andra perioden gick KIK från 2-2 till ledning 7-2 och matchen var givetvis avgjord.

Förväntningarna på derbyt var stora på många håll och när det under matchdagen blev känt att Tyringe plockat in André Schultz ökade temperaturen. Och under första perioden visade Tyringe ingen som helst respekt för seriefavoriten KIK.

Visserligen bjöd hemmalaget på 0-1-målet, men en snabb kvittering av Måns Carlsson gjorde match va det igen. 1-1 såg ut att stå sig perioden ut, men med em sekund kvar av perioden gjorde KIK:s Daniel Andersson 1-2 i power play.

– Det var onödigt från vår sida, säger Tyringes tränare Marcus Norell.

Tyringe repade dock mod och kvitterade genom Jesper Wiberg fem minuter in på andra perioden, men sedan var det roliga över för hemmalaget. Inom loppet av nio minuter gjorde KIK fem mål och dödade matchen.

– Vi trampar igenom fullständigt och det blir inte bra. De utnyttjar våra misstag och vi blir hårt straffade, säger Marcus Norell.

– De har ett power play av allsvensk klass, och sedan går det inte att tappa puck i mittzon som vi gör, säger Marcus Norell som sedan fick en en ganska avslagen tredje period.

Tyringe var på väg att vinna den med 2-1, men med två sekunder kvar av matchen förstörde KIK den glädjen också när Rasmus Andersson fastställde slutresultatet till 4-9.

– Det vi får ta med oss är framför allt första perioden, men även sista. Första perioden är den bästa är hemma sedan premiären mot Vimmerby. Då spelar vi som vi ska och värderar våra lägen på rätt sätt, säger Marcus Norell som inte vet om André Schultz kommer göra fler matcher i Tyringetröjan.

– Det var en öppning som fanns till den här matchen i och med att vi saknade både Christoffer Rasch och Thage Pettersson. Vi får se hur det blir med honom sen, men man ser hur populär han är här i Tyringe bland supportrarna.

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201718:46

Välkomna till Tyrs Hov och säsongens första derby mellan Tyringe och Kristianstad.

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201718:48

Inför matchen ligger Tyringe på tionde plats medan seriens storfavorit Kristianstad inte ligger bättre än sexa. En seger för dem är ett måste för att klättra upp på Allettanplats igen.

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201718:49

Båda lagen har gjort klart med nyförvärv till i kväll och det mest uppseendeväckande är André Schultz som gör comeback i Tyringe efter att ha fått sparken från klubben för två år sedan.

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201718:51

Tyringe startar med Emil Hedman i målet medan Kristianstad har Joel Gistedt mellan stolparna. Dagens domare är Jim Bergqvist med assistans av Filip Löwgren och Andréas Svensson.

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201718:54

Nu släcks hallen ner inför Tyringes intro

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201718:58

Tyringeklacken är igång men lär få en ordentlig match av gästernas dito som är rejält stor i dag.

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201718:59

Dags för hemmalagets line up.

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201719:00

Störst jubel inte helt oväntat för André Schultz

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201719:01

Där släpps pucken. Spelet är igång

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201719:02

Farligt direkt framför Joel Gistedt när Khalid Ibrahim får iväg ett skott längs isen.

Robert RolfRobert Rolf Robert Rolf 30 oktober, 201719:04

MÅÅÅL

Robert Rolf