Viktor Sundström och Tyringetruppen stöttar sparkade tränaren Marcus Norell till hundra procent. Foto: Jörgen Johansson

Kapten Sundström tippar seger i derbyt

Det är ett ungt Tyringe-lag som i kväll spelar derby hemma i Tyrs Hov mot Kristianstads IK. Enda undantaget är 29-årige Viktor Sundström som derbyspelat med bägge lagen.
– Det brukar alltid bli roliga matcher, säger Sundström som inte tror att kvällens derby blir något undantag.

Inför förra säsongen kom de bägge rutinerade KIK-spelarna Simon Stark och Viktor Sundström till Tyringe. Tillsammans med backen Mathias Sjöberg stod dessa för rutinen i laget. Då Stark flyttade till Halmstad och Sjöberg slutade är det nu Sundström som är ålderman i Tyringe.
– Men jag trivs jättebra då det är bra grabbar i laget. Riktigt kul att se deras driv, säger Sundström som är kapten i Tyringe den här säsongen.
– Det blir dock mycket pendlande till träningarna då jag bor i Kristianstad. Jobbar dessutom som mäklarassistent i Åhus. Jag är snart klar med min utbildningen till mäklare då bara en tenta återstår.
– Det är väl det jobbiga med att spela hockey i division 1. Det krävs ett arbete för att få det att gå runt ekonomiskt.

Sundström spelade ungdomshockey i Malmö Redhawks. Han gick till Kristianstads IK 2008 där det blev fem raka säsonger. Sedan blev det två säsonger med Pantern innan han 2015 var tillbaka i KIK för ytterligare ett år. Sedan förra hösten spelar han med Tyringe.
Det har dock bara de två senaste säsongerna det blivit nordostsderbyn för Viktor Sundström då Tyringe fram till för två år sedan spelade i hockeytvåan.
– Jag har spelat två derbyn med antingen KIK eller Tyringe. Dessutom har jag kvalspelat mot Tyringe då jag var i Pantern, säger Tyringekaptenen.
– Det har verkligen varit speciella matcher både när jag spelat derby i Kristianstads ishall eller Tyrs Hov. Spelarna rycks med av supportrarna som piskar upp en härlig stämning. Det är tufft att komma till Tyringe där hemmalaget har ett fantastiskt stöd av supportrarna i Blue Foxes.
Starten på hockeyettan har dock inte varit rolig för Tyringe.

– Efter en skaplig försäsong har det gått trögare. Vi har inte kommit in i det spel vi vill spela och när vi gör misstag straffas vi direkt. Tycker dock att jag på senare tid sett en jätteskillnad på tempot när vi tränar, säger Sundström som inte gett upp tanken på spel i allettan efter jul.
– En seger i kvällens derby skulle förändra mycket och ge hela laget ett större självförtroende.

Till sist, kan du bjuda på ett derbytips?
– Vi vinner med 3–2 vid full tid då vi går för tre poäng, säger Viktor Sundström.

×