Martin Timell. Foto: TT-bild

Martin Timell anmäld för våldtäkt

Nyligen avslutade TV4 samarbetet med Martin Timell efter den senaste tidens skandaler. Nu kommer nästa smäll för profilen. Han anmäls nu för våldtäkt, rapporterar Expressen.

Den påstådda våldtäkten ägde rum under en personalfest för ”Äntligen hemma”-redaktionen 2008. Den utsatte och den som nu också anmält händelsen, är en kvinna som vid tillfället var 26 år och jobbade som assistent.

– En kollega ber mig skicka en sak och jag reser mig upp för att sträcka över den till henne. När jag lutar mig tillbaka och ska sätta mig igen tar Martin sin hand och kör in den bakvägen via ryggen och kör upp sina fingrar mellan mina ben… i mig, i vaginan. Samtidigt som han tar andra handen på magen och höfterna och trycker till, säger hon till Expressen.

Kvinnan själv säger att alla som var på festen märkte vad som hände.

– Alla visste, alla såg och festen avslutades.

Produktionsbolaget Meter har tidigare bekräftat att ledningen tog del av uppgifterna om jobbfesten och att de hanterades som ett personalärende som innefattade sexuella trakasserier.

Men TV4-gruppen har inte valt att gå vidare och anmäla händelsen. Därför tar den nu 35-åriga kvinnan saken i egna händer.

– Efter tre försök till uppgörelse, så får jag göra jobbet som TV4 borde ha gjort för länge sedan. Så känner jag. TV4 borde ha anmält detta, säger hon.

×