Stoffe Nilsson (till höger) och kartläsaren Jesper Johansson vann även finalen i Sydsvenska Rallycupen. FOTO: JOHANNES HÖGHÄLL JOHNSSON

Stoffe snabbast i SSRC- finalen

Hässleholms Motorklubbs Stoffe Nilsson vann med sin blåa Subaru även finalen i Sydsvenska Rallycupen som kördes i trakterna av Hovmantorp några mil sydost om Växjö.
Stoffe vann samtliga fyra sträckor i tävlingen.
– Det var en riktigt bra dag, säger HLMK-föraren som på kvällens avslutningsfest fick ta emot segerbucklan för femte gången i SSRC-sammanhang.

Det var riktig blött väglag då SSRC-finalen kördes i lördags. En final som för övrigt inte ingår i den ordinarie SSRC-serien utan mer får ses som en festlig avslutning på säsongen.
– Vi körde två sträckor två gånger vilket betydde att det blev fyra sträckor totalt. Då det som bekant regnat mycket den sista tiden så var väglaget riktigt blött och vanskligt, berättar Stoffe som precis som vanligt hade Jesper Johansson som läste noterna.

– Men trots detta hade vi fyra stabila sträckor. Vi vann samtliga och hade en segermarginal på 44,9 sekunder före tvåan.
Som var Robin Adolfsson från Växjö MS i en Mitsubishi medan Mattias Olsson från Gullabo var trea i en Toyota.
– Jag tycker det är ett trevligt sätt att avsluta en väldigt lång och intensiv säsong, säger Stoffe som dock menar att det kanske är lite långt mellan finalen och den sista deltävlingen i cupen.
– Det var fem veckor sedan den sista tävlingen i SSRC-serien kördes i Blekinge. Till avslutningen hade de 80 bästa från årets säsong inbjudits. Dessutom var det prispengar i samtliga klasser vilket inte är så dumt då motorsport kostar pengar.
– Som avslutning på dagen i Hovmantorp var det en trevlig fest med 300 gäster där det utdelades premier och priser.

Stoffe Nilsson kan se tillbaka på en närmast perfekt säsong.
– Någon har räknat ut att vi under 2017 vunnit 45 av 51 specialsträckor.
– Det var egentligen bara i Hörby vi hade problem. Vi hade haft strul veckan innan så vi fick ta till reservbilen. Sedan åkte vi på en punktering under tävlingen där vi bara vann en specialsträcka. Men vi får ändå vara glada för att vi hade vår extrabil då en nolla hade gjort att vi varit borta i totalen.

Vad gör du nu efter en intensiv säsongen?
– Först ska jag bara njuta efter ett otroligt bra år. Sedan finns det alltid mycket att greja med bilen. Motorn ska plockas ner i minsta detalj och renoveras. För att bli lika bra nästa säsong så vill vi vidareutveckla bilen, säger Stoffe som med allra största sannolikhet kör SSRC även kommande år.
– Jag lär vara på startlinjen framåt vårkanten då den nya säsongen drar igång. Det kommer bli i samma bil och klass.
I övrigt blev Jesper Larsson, Vinslövsförare som kör för Kristianstads MK, tvåa i klassen R1 A, B, C-förare.

×