Annons

Turistförening fick sina pengar

Osby Snapphanerikets turistförening får sina knappt 100 000 kronor för att genomföra arbetet med sin turistbroschyr med tillhörande app för 2018.
Osby • Publicerad 30 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var med en rösts marginal som Snapphanerikets turistbroschyr och app kunde räddas.

Vid kommunstyrelsen möte i veckan fattades beslutet att föreningen skulle få de bidrag som de ansökt om.

Annons

Föreningen ansökte om ett bidrag på 99 500 kronor. Det fanns tre förslag på bordet innan beslutet fattades och det var förutom hela beloppet en halvering eller inga pengar alls.

– Om vi inte får de här pengarna så blir det ingen broschyr eller app, har Kåre Nyman som är ordförande i Snapphanerikets turistförening förklarat i en tidigare intervju.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ville halvera summan medan övriga var beredda att ge föreningen det belopp som föreningen ansökt om.

Det innebar att Snappahnerikets turistförening erhöll 99 500 kronor efter en omröstning som slutade med åtta röster för och sju emot.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons