Annons

Draculaopera live på skånska biografer

Kultur och Nöje I lördags var det premiär på Kungliga Operan i Stockholm för den nyskrivan operan Dracula. På fredag, 3 november, kommer föreställningen också att livesändas på ett antal biografer runt om i landet.
Publicerad 31 oktober 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Ola Eliasson som Dracula och Elisabeth Meyer som Mina. Foto: Carl Thorborg
Ola Eliasson som Dracula och Elisabeth Meyer som Mina. Foto: Carl Thorborg

På biografer i sju orter i Skåne kan man på fredag se livesändning av Dracula från Kungliga Operan. Det är på Scala Bio i Båstad, Röda kvarn i Helsingborg, Kino i Lund, Spegeln i Malmö, Biorama i Skurup, Kulturhuset i Svalöv och Cinema i Ystad.

Dracula på Kungliga Operan är en nyskriven föreställning med musik av Victoria Borisova-Ollas och librettor av Claes Peter Hellwig och Kristian Benkö. I ledande roller syns bland andra Elisabeth Meyer som Mina och Sanna Gibbs som Lucy. Ola Eliasson i rollen som Dracula.

Annons

– Bram Stokers Dracula känns verkligen som en opera som skulle skrivits för länge sedan och sen dess ingå i standardrepertoaren, säger föreställningens regissör Linus Fellbom på Kungliga Operans hemsida. Mitt hjärta har tillhört operakonsten sedan födseln och klappar extra för just nyskriven opera. Då den filmatiserats åtskilliga gånger genom åren känns det fantastiskt - och förpliktigande - att verket också kan upplevas i så många biografer över hela landet.

Livesändningen av Dracula på fredag startar 19.00 och är cirka två timmar och 25 minuter inklusive paus.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons