Christian Carlsson och Dan Olofsson fortsätter med sitt delade ledarskap i Hässleholms IF även nästa år. Då ska HIF ta steget upp enligt ordföranden Hasse Bengtsson. Foto: Jörgen Johansson

Kravet: Division ett 2019

De snubblade på mållinjen till division ett. 2018 höjer Hässleholms IF ribban.
– Vi är självklart ledsna över att vi inte tog oss hela vägen i år – men nästa år gör vi det, säger HIF-ordföranden Hasse Bengtsson som förlänger med tränarduon Christian Carlsson och Dan Olofsson.

Hässleholms IF gjorde sin bästa säsong i mannaminne men missade kvalplatsen på sämre målskillnad.
Nu tar HIF ny sats – med samma tränarkonstellation.
– Vi är väldigt nöjda med Dan och Christian och tror att vi kan göra det ännu bättre nästa år, motiverar Hasse Bengtsson.
Dan Olofsson är därmed klar för sin åttonde säsong.
– Det är inte klokt egentligen, säger Olofsson som trots avslutningen i moll är full av kraft att köra på.
– Jag har känt sedan förra sommaren att jag har utvecklats som tränare samtidigt som jag har hittat en energi som jag saknade för ett par år sedan. Detta är verkligen något jag brinner för och vill utveckla. Vi nosade i år och då hoppas man såklart att vi ska gå hela vägen nästa år.

Han har fått samma vibbar från spelartruppen.
– Redan på tisdagsträningen efter sista matchen fanns en väldig revanschlusta, en vilja att börja om direkt, säger Olofsson som stormtrivs i den grönvita omgivningen.
– Att få fortsätta jobba med ”Chrille” och ”Knippet” känns jättekul.

Christian Carlsson går in på sin tredje säsong i HIF.
– För det första är det oerhört berikande att få jobba ihop med Dan och ”Knippet”. Jag tycker att vi kompletterar varandra bra och bildar ett starkt team. För det andra har vi fantastiska fotbollsspelare i Hässleholms IF. De är ambitiösa, träningsvilliga och vill någonstans. De åker inte bara ner och tränar fyra dagar i veckan utan vill verkligen utvecklas, säger Carlsson som ser fram emot att fortsätta jobba på den inslagna vägen.
– De här två åren har jag sett en utveckling i laget som jag faktiskt inte har varit med om tidigare nånstans. Vi har en fantastisk trupp med en härlig blandning av rutin och ungdomlig entusiasm. Det är viktigt att vi får behålla den stommen – det är en grundförutsättning, betonar Carlsson.

Vad krävs för att ta nästa steg?
– Det är egentligen enkel matematik. Vi behöver släppa in mindre mål och göra fler. Vi måste utveckla vårt försvarsspel och även anfallsspelet behöver bli vassare, säger Carlsson.

Förstärkningar på spelarfronten?
– Spontant skulle jag säga att vi inte har så många renodlade yttrar, det är något vi saknar litegrand. Och eventuellt en forward som skulle kunna komplettera Joel Wedenell. Någon i varje lagdel kan nog bli aktuellt, säger Olofsson som räknar med att tappa Gazmend Xhemajli som har pendlat från Staffanstorp och blivit pappa under året.
Viktor Ekström ska ge sig ut på långresa under våren och förstemålvakten Jonas Osberg har lämnat för att bli tränare i Ballingslöv.
– Det kommer säkert att vara någon målvakt som kommer och testar med oss. Var det hamnar får vi se. Vi har både Johannes Ljungbäck och Simon Fredriksson, frågan är om de är redo redan nu. Det är litegrand upp till dem själva, vilket jobb de vill lägga ner.
Olofsson och Carlsson får fortsatt stöd av Anders Karlsson.
– ”Knippet” har en friare roll. Han är ett bollplank och har en go känsla för gruppen. Han ifrågasätter och kommer med idéer, förklarar Dan Olofsson.

×