Lite underhåll oroar tekniska

hässleholm Ett eftersatt fastighetsunderhåll av exempelvis kommunens skolor, förskolor och idrottsanläggningar, oroar ledamöterna i tekniska nämnden.

– Det här är mycket allvarligt.
Det säger tekniska nämndens ordförande Arne Dahlström (KD) som menar att det är allt för lätt för de styrande att ha budgeten för fastighetsunderhåll som en slags budgetregulator.
Enligt tekniska chefen, Mats Svensson, behövs det 100 miljoner kronor för att fastighetsunderhållet ska hänga med i utvecklingen.
– I dag finns bara pengar till akut underhåll och felavhjälpande, menar han och hoppas nu att de 32,5 miljoner som tekniska förvaltningen har fått för underhåll för 2017 ska öka i kommande budget.
Nämndens ordförande Arne Dahlström ska nu åter ta upp frågan, som alla partier i tekniska nämnden är överens om, på de dialogträffar som man har med kommunstyrelsen.
– Vi måste slå näven i bordet en gång till, säger han och menar att politikerna i ledande positioner inte förstår hur allvarligt det det eftersatta fastighetsunderhållet är för kommunen.

×