André Schultz är klar för Tyringe resten av säsongen. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Trots storstryk gladde sig Schultz åt det ”nya avslutet”

Tyringes 4–9 i hemmamötetmed Kristianstads IK var trots brakförlusten inte allt igenom dyster.
En positiv sak var en sensationell blixtcomeback av André Schultz. Samme Schultz som under uppmärksammade former fick sparken från Tyringe i september 2015 efter att ha valt att åka på en Malmö FF-match i Paris istället för att träna med laget.

– Trots resultatet i derbyt kändes det riktigt bra för mig att få möjlighet till ett bättre avslut än förra gången, menar Schultz som under måndagsförmiddagen ännu inte hade en aning om att han skulle spela derby inför 1 250 åskådare i Tyrs Hov några timmar senare.
– Matte (Mattias Eriksson) ringde mig på eftermiddagen och frågade om jag kunde ställa eftersom det var backkris i laget och det var klart att jag direkt svarade ja.
Dock var det så sent att Schultz inte kunde sticka från jobbet utan kom lite sent till Tyringes lagsamling.
– 20 minuter och det var förstås många nya ansikten, kände väl bara igen Eriksson och Sundström och så då Reimer förstås, säger André Schultz som hållit matchvikt (100 kilo) som tränare och inhoppande spelare i Panterns J20-lag.
– Det var också lite gåshud när jag körde in på isen i Tyrs Hov och jag vill förstås tacka publik, klacken och klubben att jag fick chansen till detta nya avslut och på stöttningen.
Om själva matchen menade Schultz att laget gjorde det bra fram till 2–2 men att det jämfört med KIK var lite för ungt för att kunna stå upp i längden.
– Trodde knappt själv på särskilt mycket istid men det blev betydligt mer än jag anat, säger 27-åringen som i den officiella matchstatistiken noterades för minus två i plus/minus-mål.
– Fast egentligen skulle det bara varit minus ett.

Har ni pratat om någon fortsättning?
– Nej, inte alls. Lite praktiska problem med att jag bor och jobbar i Malmö och så har jag ju engagemanget i Pantern, säger André Schultz.
– Samtidigt känner jag oerhört mycket för Tyringe sedan tiden med laget och skulle gärna jobba inom klubben i en framtid.

×