Annons

Dyslexi på agendan i Sibbhult Folkets hus

Östra Göinge • Publicerad 1 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Sked står för Skånes kompetenscentrum för elever med dyslexi, ett nätverk som vänder sig till elever, anhöriga och personal.

Och den 9 november ska Sked ha en nätverksträff i Sibbhult Folkets hus.

Annons

Varje kommun har minst två representanter och från Östra Göinge representanter är specialpedagogerna Britta Persson och Anna-Lena Andersson.

De har varit på den här typen av träffar tidigare och är mycket positiva till att träffas och dela med sig av erfarenheter och kunskaper.

– Det är en träff per termin och de ger otroligt mycket. Dels är det bra föreläsningar, dels har vi gruppsamtal med erfarenhetsutbyte mellan kommunerna och det ger jättemycket, säger Anna-Lena Andersson.

Nu är det Östra Göinges tur att stå som värd för Skeds nätverksträff och platsen som gäller är Folkets hus.

På programmet står bland annat ”Smallbooks för god läsinlärning”, ”Erfarenhetsutbyte effektiva läsmetoder för elever med utmaningar” och ”Digitala lärverktyg i undervisningen.”

Eftersom träffen är i Sibbhult kommer alla specialpedagoger i Östra Göinge att närvara. Totalt kommer runt 85 personer till nätverksträffen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons