Mala tog hem cup i Hästveda

Mala och Hjärsås/Värestorp blev de första segrarna under den inledande helgen av innefotbollsturneringen Snapphanecupen.

Mala IF vann herrturnerigen i Hästveda Sporthall på ett suveränt sätt. Laget vann samtliga sex matcher i cupen. De inledde med tre vinster i gruppspelet mot Hästveda 2, Vinslöv 1 och Sösdala. De övriga gruppvinnarna blev Hästveda 1, FC Plisat och Vinslöv A.

I kvartsfinalen blev det en riktig storseger för Mala med 6–1 mot Hässleholm Freeflow. Övriga lag som gick till semifinal var de nyss nämnda gruppvinnarna.
I semin ställdes Mala mot futsallaget Plisat från Ystad. Mala vann den jämna matchen med 2-1. I den andra semifinalen vann Hästveda 1 med samma siffror mot Vinslöv A. Plisat tog hem tredjepriset efter en 3–0-seger mot Vinslöv A.
Finalen blev så där jämn och spännande som en final ska vara. Mala vann den mot hemma-grabbarna i Hästveda 1 med 2–1 efter det att segermålet kommit i förlängningen.

Hästveda, Osby, Östanå Bruk och Önnestad var gruppsegrarna i damernas Snapphanecup. Slutsegrande Hjärsås/Värestorp 2 fick nöja sig med en andraplats i gruppspelet men gick sedan som tåget. De besegrade Önnestad i kvartsfinalen med 2–0 och Osby med samma siffror i semifinalen, Finalmotståndare blev FC Hessleholm som vann sin semi med 1–0 mot Östanå Bruk.
Även damfinalen gick till förlängning där Hjärsås/Värestorp 2 gjorde det turneringsvinnande 2–1-målet. Tredjepriset gick till Osby som vann bronsmatchen mot Östanå Bruk.

×