Annons

Mala tog hem cup i Hästveda

Sport Mala och Hjärsås/Värestorp blev de första segrarna under den inledande helgen av innefotbollsturneringen Snapphanecupen.
Sport • Publicerad 1 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Mala IF vann herrturnerigen i Hästveda Sporthall på ett suveränt sätt. Laget vann samtliga sex matcher i cupen. De inledde med tre vinster i gruppspelet mot Hästveda 2, Vinslöv 1 och Sösdala. De övriga gruppvinnarna blev Hästveda 1, FC Plisat och Vinslöv A.

I kvartsfinalen blev det en riktig storseger för Mala med 6–1 mot Hässleholm Freeflow. Övriga lag som gick till semifinal var de nyss nämnda gruppvinnarna.

Annons

I semin ställdes Mala mot futsallaget Plisat från Ystad. Mala vann den jämna matchen med 2-1. I den andra semifinalen vann Hästveda 1 med samma siffror mot Vinslöv A. Plisat tog hem tredjepriset efter en 3–0-seger mot Vinslöv A.

Finalen blev så där jämn och spännande som en final ska vara. Mala vann den mot hemma-grabbarna i Hästveda 1 med 2–1 efter det att segermålet kommit i förlängningen.

Hästveda, Osby, Östanå Bruk och Önnestad var gruppsegrarna i damernas Snapphanecup. Slutsegrande Hjärsås/Värestorp 2 fick nöja sig med en andraplats i gruppspelet men gick sedan som tåget. De besegrade Önnestad i kvartsfinalen med 2–0 och Osby med samma siffror i semifinalen, Finalmotståndare blev FC Hessleholm som vann sin semi med 1–0 mot Östanå Bruk.

Även damfinalen gick till förlängning där Hjärsås/Värestorp 2 gjorde det turneringsvinnande 2–1-målet. Tredjepriset gick till Osby som vann bronsmatchen mot Östanå Bruk.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons