Polis och räddningstjänst beordras till Gärdesvägen i Hässleholm med anledning av en bilbrand. Foto: Jens Christian
Enligt initiala uppgifter har uppringare hört en explosion. Foto: Jens Christian
Polis spärrar av området kring bilen. Nationella bombskyddet har beställts till platsen. Foto: Jens Christian
Det konstateras att bilen skadats på grund av någon form av detonation. Foto: Jens Christian

Ny bilexplosion i natt

Hässleholm Sent i går kväll inträffade ännu en bilexplosion i Hässleholm.

Det var klockan 23.13 som SOS larmades om en bilbrand på en parkering vid Gärdesvägen i Hässleholm. En uppringare ska ha kontaktat polisen efter att ha hört en explosion.

På plats konstateras att bilen skadats på grund av någon form av detonation. Men sprängningen ska inte ha medfört någon brand och ingen person har kommit till skada i händelsen.

Bilens framruta har flugit av och motorhuven har bucklor, det liknar gårdagens bilexplosion i Hässleholm, säger Mats Nilsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Hässleholm till Kvällsposten.

Polisen spärrade av området och Nationella bombskyddets tekniker åkte ut till platsen och var klara först på torsdagsmorgonen.

Om det finns något samband med gårdagens sprängningar är för tidigt att säga menar polisen, men det finns flera liknande detaljer.

– I går hade vi två sprängningar, vid ungefär samma tidpunkt som denna. Samma stad och samma typ av detonation. Det är de likheter vi kan se nu, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral till tidningen.

Bilen är bärgad för en teknisk undersökning av polisens kriminaltekniker.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och övergrepp i rättssak.

×