Inez Sandberg, 8, får hjälp med att knyta skridskorna av Petri Kauppi.
Skridskoåkning i Glimåkra. Skuttlägret.
Tim Strandberg, ledare, och Therese Svensson Colin, fritidsansvarig i kommunen, på plats i Trollarinken under Skuttlägrets sista dag.

Skuttläger med späckat schema

GLIMÅKRA Tre dagar – tretton (!) aktiviteter. Skuttlägret har bjudit på ett späckat schema.
På torsdagen avslutades det med skridskoåkning och ridning i Glimåkra.

Simning och judo. Och brottning och dans och handboll. Och skytte och parkour och basket och tennis och scoutaktiviteter och ridning och konståkning och ishockey.
Barnen som deltog i skuttlägret på höstlovet har hunnit med en del.
30 barn i årskurs 3-5 har testat på olika typer av träning (skutt står för skolungdomar testar träning) runt om i kommunen.

– Vi hämtar barnen och skjutsar runt dem till aktiviteterna. Tanken är ju att barnen ska få hjälp med att komma igång med träning och få en aktivare fritid. Här kan du hitta vad som passar just dig. Här finns något för alla, säger Therese Svensson Collin, fritidsansvarig i Östra Göinge kommun.

Är det något som har varit extra populärt?
– Allting har varit lyckat, föreningarna ställer upp på ett fantastiskt sätt. Men parkour var verkligen över förväntan, det var väldigt populärt. Och simningen var också väldigt lyckad.
Kommunen och föreningarna samarbetar och Skåneidrotten har sponsrat med pengar för att lägret ska kunna genomföras.

På torsdagen, lägrets sista dag, höll barnen till i Trollarinken under förmiddagen för att testa konståkning och ishockey.
Och på eftermiddagen bar det av till ridhuset för att prova på ridning.
Norra Skåne kikade in i Trollarinken och pratade med några av barnen. Det blev snack om lägret (som de gillade skarpt) – och så en del prat om idoler (se nedan).

×