Carles Puigdemont. Foto: TT

Spanien efterlyser katalanske ledaren

En spansk domstol har utfärdat en internationell arresteringsorder mot Carles Puigdemont, Katalonske före-detta ledare. Detta efter att han och ett antal ministrar anklagats för bland annat uppvigling.

Spaniens regering har sedan Kataloniens omröstning om självständighet avskaffat regionens självstyre samt beordat att flera av dess ministrar ska frihetsberövas, anklagade för uppror, uppvigling och slöseri av allmäna medel.

President Carles Puigdemont har dock vägrat att infinna sig och befinner sig för närvarande i Belgien. Därför utfärdade en spansk domstol en europeeisk efterlysning av Puigdemont under fredagen.

Han har dock tidigare sagt att han är redo att ställa upp som kandidat i det katalanska nyvalet den 21 december.

×