Polisens kriminaltekniker undersöker en personbil som exploderade i Kristianstad på lördagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT
Polis undersöker en personbil som exploderade i Kristianstad på lördagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT /
Det är oklart om den krossade rutan har något samband med bilexplosionen. Foto: Johan Nilsson / TT

Stor polisinsats efter bilsprängning i villaområde

Kristianstad Polisen har haft ett intensivt utredningsarbete i samband med detonationen i en personbil på lördagsmorgonen.

Flera personer väcktes tidigt på lördagsmorgonen då en personbil exploderade i området.

Larmet inkom klockan 06.29. Polis åker till Lyckans väg och spärrar av området. Bilen står inte i något garage och det ska inte finnas några andra fordon som ska ha skadats.

Däremot ska rutor till en entrédörr i ett flerfamiljshus i området ha splittrats. Men polisen har inte bekräftat att det är på grund av sprängningen.

Ingen person ska ha skadats i samband med detonationen.

Polisens tekniker var på plats strax efter klockan halv elva och genomförde en undersökning av den skadade bilen.

Det var vid lunchtid fortfarande oklart vad som detonerat i bilen och varför just det fordonet utsatts för skadegörelse. Området anses vara ett lugnt kvarter med mest villor.

– Det finns inledningsvis ingen känd hotbild mot bilägaren, säger Kim Hilm, vid polisens ledningscentral.

Bombskyddet och tekniker inkallades till platsen. En stor polisinsats inleddes under förmiddagen och utredningsarbetet har bland annat pågått i en fastighet i närheten där bilsprängningen inträffade.

Polisen har gjort fynd – bland annat med hjälp av vapenhund – i anknytning till en lägenhet i fastigheten som väcker misstanke om att skott kan ha avlossats i samband med sprängningen. Det är i nuläget oklart om fyndet kan knytas till händelsen i morse, uppger polisen.

Två män har hämtats till förhör i ärendet och hörs under dagen. Det är oklart gällande övriga omständigheter. Polisen fortsätter vidare med utredningsarbetet.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

Bilen tas i beslag och bärgas från platsen.

×