Anna Signeul var på plats och tittade på Vittsjö-Örebro. Foto: Jörgen Johansson

Anna Signeul gladdes åt mycket

Den finländske förbundskaptenen i fotboll Anna Signeul fanns på plats för att titta på Vittsjös sista hemmamatch för säsongen – och sina två finska landslagstjejer Linda Sällström och Emmi Alanen.

– Fast egentligen hade jag ju fyra att titta på, skrattade Anna Signeul som fram till i somras var förbundskapten för Skottland och då coachade Shannon Lynn och Ifeoma Dieke.

56-åriga Signeul bor i Falun och under sina år i Skottland fick hon mycket beröm för att där göra damfotbollen respekterad.
– Men jag trivs fantastiskt bra med finländskorna och det roliga är att det finns mängder med talangfulla och duktiga fotbollstjejer där, sa Anna Signeul som också fått en kanonstart på sitt ledarskap hos de blåvita vilket betydde 1–0 mot Serbien i VM-kval för bara ett par veckor sedan.
– Tycker att både Alanen och Sällström gör det riktigt bra idag och tillhör planens allra bästa spelare, förklarade en nöjd Anna Signeul.
– Det är ju två riktigt bra fotbollsspelare som ändå haft det tufft men kommit tillbaka med besked på plan.

För Anna Signeul var det också långt ifrån första gången hon besökte Vittsjö IP.
– Nej, det har blivit en hel del och det är ju inga större problem när man kan flyga. Och dagens resultat gör ju att det säkert blir några turer hit även nästa säsong, förklarade Anna Signeul

×