Annons

Fantasyroman vann Barnradions pris

Kultur och Nöje På söndagen utsågs vinnaren av Barnradions bokpris 2017. Det blev fantasyromanen Ylvania: Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen med illustrationer av Marcus Gunnar Pettersson.
Publicerad 6 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Ylva Hällén.Foto: Martina Holmberg
Ylva Hällén.Foto: Martina Holmberg

Vinnaren av Barnradions bokpris avslöjades i det sjätte och sista avsnittet av programmet i P4. En barnjury har diskuterat fem av årets bästa böcker för 9-12-åringar tillsammans med programledaren Manuel Cubas och slutligen kommit fram till Ylva Hällens Ylvania: Sagan om ljusbärarna.

Motiveringen till vinsten lyder: ”Med vänskapens kraft och betydelse fångar Ylvania dig på ett speciellt sätt. Du fastnar i Ylva Hällens magiska fantasivärld där det viktigaste är att finnas där för varandra, utan vänskapen går inte ondskan att besegra. Ylvania är den typ av bok som stannar kvar hos dig efter sista sidan och får dig att känna magi!”

Annons

– Jag är chockad på riktigt och känner mig så stolt och hedrad, jag är ju debutant. Och att det är barn som har valt gör det övermäktigt. Det är det finaste priset jag har fått, säger Ylva Hällen i ett pressmeddelande.

Prissumman är på 25 000 kronor och går till att skriva en uppföljare.

Programserien “Barnradions bokpris” finns att lyssna på som podd via Sveriges Radio Play eller där poddar finns samt på sverigesradio.se/barnradion.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons