Foto: TT

Zlatan: ”Ni har inte två stjärnor, ni har tre stjärnor”

Zlatan Ibrahimovic tvekade aldrig inför att komma hem och fira MFF:s 20:e SM-guld i Malmö.
Det säger han i en intervju på klubbens hemsida.

– Jag fick ett samtal – vi ska fira tjugonde trofén med två stjärnor, så då tänkte jag att ”ni har inte två stjärnor, ni har tre stjärnor”. Den tredje kan komma och fira med er, det var ingen tvekan, säger Zlatan Ibrahimovic till MFF.se.

I en nära tio minuter lång intervju på Malmö FF:s hemsida berättar den forne MFF-anfallaren att han gärna ville hem för att känna energin och pulsen. Efter matchen mot BK Häcken fick han bära in SM-bucklan till de väntande MFF-spelarna.
– Jag har aldrig fått vinna SM-guld men jag fick hålla i pokalen åtminstone, säger han till MFF.se.

För två år sedan var Zlatan tillbaka i Malmö då som spelare i motståndarlaget då MFF mötte Paris Saint-Germain i Champions League-slutspelet.
– För mig handlade det mycket mer än bara om den matchen. Jag kom tillbaka till där allt började, det är här mina rötter är, det är här jag föddes och växte upp och bodde fram till jag var 19-20 år. Att få komma hem och få representera ett världslag och få möta mitt gamla lag och staden jag kommer i från – oavsett resultat, det är glädje, det är kärlek och energi. För mig var det mer än bara den matchen, säger Zlatan Ibrahimovic till MFF.se.

Han fick också en fråga om sin skada och när det kan bli aktuellt med en comeback på fotbollsplanen.
– Vi får se. Jag kämpar varje dag. Vad har det gått – sex månader eller nått. Jag tränar varje dag, jag kämpar  och jag sliter. Som jag sagt tidigare,  jag är redo när jag är redo.
– När allt är bra är jag tillbaka på planen och spelar igen. Men det är inte knäet jag spelar med, det är med huvudet. Knäet behöver bara följa huvudet, jag är inte alls orolig, säger Zlatan Ibrahimovic till MFF.se.

Läs mer:

×