De två senaste årens vinnare av ”Årets Hässleholmare” på samma bild”. Ann-Marie Rauer (vänster) fick utmärkelsen 2015 och i fjol intervjuade hon Elisabeth Bergendahl som tog emot priset för Bergendahls räkning. FOTO: Jörgen Johansson/ARKIV

Nomineringen till ”Årets Hässleholmare” klar

Hässleholm Vem tar hem den prestigetunga titeln ”Årets Hässleholmare”?

FÖLJANDE ÄR NOMINERADE

Håcan Nilsson, Rune Andersson, Madlén Sjögaardh, Erik Ståhl, Bengt Sonesson, C-G Wilke, Waxiu Shehu, Pingstkyrkans Second hand, Bjarne Öhrling, Viktor Johansson, Agneta Olsson Enochsson, Nils-Åke Runesson och The Hittills, Gunilla Edvinsson, Cecilia Olbers (Humlalyckan), Ingela Hansson, Anders S Nilsson, Lars Gunnar Edvard Collin, Jan-Eric Boo, Berit Önell, Paviljonggänget och Evert Storm, Lars J Eriksson, Sven Jinert, HIF Klinten, Jörgen Johansson, Hässleholms MK, Peps Persson, Neneh Cherry, Krister Dahl, Jacob Karlsson, Anna Wemlerth, Thomasine Barnekow, Ballingslöv AB, Rikstornerspelen, Hovdala slott, Pär-Ola Andersson (Skånska vilt, Sjunkaröd), Mats Williamsson, Anna Axelsson (Tykarpsgrottan), Glada Getens Gårdsmejeri.

Ja, nomineringen är nu avslutad och i de långa listan återfinns en lång rad av personligheter med anknytning till Hässleholm.
Här finns kända företagsledare som Rune Andersson, kända kaféägare som Madlén Sjögaardh, musiker som Peps Persson och Neneh Cherry och även ett mejeri, närmare bestämt Glada Getens Gårdsmejeri.
Vinnaren utses av en jury (ledande politiker och kommunala tjänstemän) och presenteras under Hässleholms galakväll fredagen den 17 november.
För att komma i fråga för priset gäller det att ha ”bidragit till att Hässleholms kommun fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden eller som genom sitt engagemang för kommunens utveckling blivit en inspiratör för andra”.
Kandidaten behöver inte bo, verka eller vara född i Hässleholm, men ska ha en tydlig koppling till bygden.

FÖLJANDE ÄR NOMINERADE

Håcan Nilsson, Rune Andersson, Madlén Sjögaardh, Erik Ståhl, Bengt Sonesson, C-G Wilke, Waxiu Shehu, Pingstkyrkans Second hand, Bjarne Öhrling, Viktor Johansson, Agneta Olsson Enochsson, Nils-Åke Runesson och The Hittills, Gunilla Edvinsson, Cecilia Olbers (Humlalyckan), Ingela Hansson, Anders S Nilsson, Lars Gunnar Edvard Collin, Jan-Eric Boo, Berit Önell, Paviljonggänget och Evert Storm, Lars J Eriksson, Sven Jinert, HIF Klinten, Jörgen Johansson, Hässleholms MK, Peps Persson, Neneh Cherry, Krister Dahl, Jacob Karlsson, Anna Wemlerth, Thomasine Barnekow, Ballingslöv AB, Rikstornerspelen, Hovdala slott, Pär-Ola Andersson (Skånska vilt, Sjunkaröd), Mats Williamsson, Anna Axelsson (Tykarpsgrottan), Glada Getens Gårdsmejeri.

×