Wegner tvåa i Norrköping

BOWLING

Cajsa Wegner rullade hem andraplatsen i DV8 Origo Ladies Tournament 2017 i Norrköping, en av de tre stora renodlade damtävlingarna i Sverige.
BK 59:an hade två spelare vidare till finalspelet: Cajsa Wegner och nyblivna Europacupsegraren Filippa Persson. Cajsa hade åttonde bästa kvalresultat (1327) i Open-klassen, och Filippa krånglade sig vidare via ”genvägen”. De åtta bästa från kvalet stod över kvartsfinalen där Filippa hade sällskap av ytterligare 15 damer. Kvarten avgjordes över sex serier där de åtta bästa tog sig vidare vidare – och Filippa knep åttondeplatsen med 1231.
16 spelare fortsatte med sex serier innan fältet halverades ytterligare en gång. Cajsas 1268 räckte till en sjundeplats och vidare spel medan Filippas 1180 satte punkt för hennes dag..
Finalen avgjorde i matchspel där resultatet från finalsteget före följde med. Cajsa Wegner avancerade och inför sjunde och sista matchen låg hon trea och hade chans på andraplatsen. 246 räckte till andraplatsen.
Team X-Caliburs Joline Persson Planefors vann, knappt 100 poäng före Wegner.

×