Annons

Hoppsparkade kvinna i ryggen

HÄSSLEHOLM Mannen och kvinnan, båda i 20-årsåldern, hamnade i ordväxling efter att mannen och dennes kamrater ropat sexistiska kommentarer efter kvinnan och hennes kompis när de var på järnvägsstationen.
Hässleholm • Publicerad 7 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Mannen och kvinnan, båda i 20-årsåldern, hamnade i ordväxling efter att mannen och dennes kamrater ropat sexistiska kommentarer efter kvinnan och hennes kompis när de var på järnvägsstationen. Kvinnorna påtalade för männen att det var olämpliga kommentarer och de borde vara tysta istället.

När kvinnorna gick från järnvägsstationen märkte de att någon följde efter dem, och innan de hann reagera blev den en kvinnan attackerad med en spark i ryggen som träffade mellan skulderbladen. Hon flög någon meter framåt och slog ansiktet i gatan, och skadade även ena benet.

Mannen, som tidigare dömts för snatteri, stöld och olaga intrång, har nekat till anklagelserna, men döms nu till två månaders fängelse och ett skadestånd på drygt 12 500 kronor till kvinnan.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons