Annons

Snart dags Kura skymning

Hässleholm Över hela Norden firar man det nordiska mörkret måndagen den 13 november.
Hässleholm • Publicerad 7 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Över hela Norden firar man det nordiska mörkret måndagen den 13 november. Då inleds nämligen den Nordiska Biblioteksveckan med ”Kura Skymning”.

Det är tjugoförsta gången som Föreningen Norden firar tillsammans med Kultur Hässleholm. Kura Skymning är världens största högläsningsevenemang. På de flesta bibliotek i Norden och Baltikum läser man högt samma text, samma dag och vid samma klockslag.

Annons

Årets tema är ”Öar i Norden” och årets text är tagen ur Ulla-Lena Lundbergs bok ” Is”. Handlingen utspelas på Åland.

Årets uppläsare är Fredrik Gunnarsson, som är skådespelare på Malmö Stadsteater. För lokalbefolkningen är han känd som teaterdirektör för Bjärnums Stadsteater. Han har också medverkat som polis i Wallander filmerna och i flera TV-produktioner. Början av texten kommer att läsas på våra nordiska språk.

Kulturskolan medverkar med ”Flöjtkören” under ledning av Anna TengstrandNugent. Evenemanget börjar klockan 19.00 på Biblioteket, Kulturhuset, Hässleholm. Efter programmet bjuder Föreningen Norden på något åländskt.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons