Annons

Synd och skam på arkivdag

Hässleholm På lördag anordnas Arkivens Dag på stadsbiblioteket i Hässleholm, ett samarrangemang där arkiv och samlingar visas utifrån temat “Synd och skam”.
Hässleholm • Publicerad 7 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

På lördag anordnas Arkivens Dag på stadsbiblioteket i Hässleholm, ett samarrangemang där arkiv och samlingar visas utifrån temat “Synd och skam”.

Om sådant man försökt glömma – och ibland också försökt gömma. I arkiven finns spår av det som upplevts som skamfyllt och syndigt.

Annons

Om synen på moral och omoral, om skampålar och skämskuddar, om de som varit moralens väktare och de som brutit mot normerna, om fakta och fake news, och kanske om ett och annat klippt kvitto.

Om allt detta handlar Arkivens dag 2017.

I arkiven finns ögonvittnesskildringarna, berättelserna från dem som var där. De som brutit mot normerna finns ofta rikt representerade i arkiven.

På plats i stadsbiblioteket finns lokalhistoriska Arkivet i Hässleholm, Västra Göinges Hembygdsförening samt Västra Göinges Släkt- och hembygdsförening. Tiden är 10-14.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons